Nieuws

Uitnodiging congres De Zorg Brandveilig

Op dinsdag 27 maart 2018 organiseert De Zorg Brandveilig een compleet nieuw congres over risicogestuurde brandveiligheid in de zorg. Het gelijknamige programma, een initiatief van Brancheorganisaties Zorg en Brandweer Nederland, heeft de afgelopen drie jaar een schat aan kennis over en ervaringen met risicogestuurde brandveiligheid verzameld die tijdens dit congres in een aantal actieve workshops en op een marktplein worden gedeeld.

Na een eerder succesvol congres organiseert De Zorg Brandveilig deze vernieuwde editie. U bepaalt zelf de invulling van de dag door uw eigen congresprogramma samen te stellen.

Nieuw programma met interactieve workshops en een marktplein

Experts uit de wereld van brandveiligheid en zorg verzorgen een aantal echte doe-sessies waarin u aan de slag gaat met de brandveiligheid in uw eigen organisatie. Ook kunt u in gesprek gaan met een aantal 'good practices' die door De Zorg Brandveilig zijn geselecteerd en ontdekt u de mogelijkheden van virtual reality. Op het marktplein maakt u ondertussen kennis met diverse (commerciële) aanbieders en experts op het gebied van risicogestuurde brandveiligheid en worden de materialen van ‘Ik maak de zorg brandveilig’ aan u beschikbaar gesteld.

Uniek: Lancering Brandwijzer

Tijdens het congres lanceert De Zorg Brandveilig BrandWijzer, een nieuw online dashboard dat op risicogestuurde wijze inzicht biedt in de brandveiligheid van uw zorgorganisatie. Door de nauwe samenwerking van brandveiligheidsexperts en zorgprofessionals tijdens de ontwikkeling is BrandWijzer de ideale combinatie van gedegen inhoud en gebruiksgemak geworden. Wees er als eerste bij en probeer het zelf!

Meer informatie en inschrijven

Kijk voor meer informatie over het programma, de workshops en het marktplein en om kosteloos in te schrijven https://www.dezorgbrandveilig.nl/agenda/vernieuwd-congres-de-zorg-brandveilig. Deelname is mogelijk voor iedereen die werkt in de gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, verpleeg- en verzorgingshuizen, ziekenhuizen, umc's en revalidatiecentra. Het programma is vooral interessant voor iedereen die betrokken is bij het thema brandveiligheid, zoals veiligheidscoördinatoren, facilitair managers, medewerkers vastgoed, BHV-verantwoordelijken, locatieverantwoordelijken, arbocoördinatoren en zorgmanagers, maar ook voor zorgprofessionals in het primair proces.

Over De Zorg Brandveilig

Het congres is een onderdeel van het programma De Zorg Brandveilig, een initiatief van Brandweer Nederland en ActiZ, GGZ Nederland, NFU, NVZ en VGN verenigd in Brancheorganisaties Zorg (BoZ). Voor meer informatie over De Zorg Brandveilig, zie www.dezorgbrandveilig.nl.