Nieuws

VGN Academie voor hoogwaardige leercontent

27 september 2017

Alle zorgprofessionals in onze sector hebben, enigszins verschillend per doelgroep, behoefte aan dezelfde basiskennis. Of het nou gaat om psychiatrische ziektebeelden, verslaving, wetgeving of omgaan met LVB en autisme. Deze kennis wordt steeds vaker op een moderne manier naar de zorgprofessionals gebracht in een vorm die goed aansluit bij de praktijk op de werkvloer. Denk aan korte e-learnings, video, job-aids, reminders, praktijkopdrachten of werkvormen voor teamleren die in een samenhangend leerpakket via een leerportaal kunnen worden ontsloten. Kennis die beschikbaar is als je het nodig hebt, beklijft immers het beste. Zo’n mooi leerpakket aan ondersteuning op de werkplek maken is voor één instelling heel duur. Maar wat als zorgorganisaties allemaal iets in de pot doen en het samen ontwikkelen? Een soort ‘crowdfunding’ voor onze sector. De VGN Academie maakt dit mogelijk.

In de VGN Academie investeren gehandicaptenzorgorganisaties gezamenlijk in de ontwikkeling van hoogwaardige leercontent. Hierbij wordt kennis gedeeld en nauw samengewerkt met de interne deskundigen. Uiteraard worden deze leertrajecten periodiek geactualiseerd op basis van de laatste kennis en inzichten. We starten met een pilot van twee jaar, waarbij wordt voortgebouwd op het succes van de VGN E-learnshop. In deze periode worden een aantal leerpakketten ontwikkeld waar op dit moment grote behoefte aan is. Welke pakketten dat zijn wordt bepaald door de deelnemende organisaties. De VGN ondersteunt en faciliteert dit initiatief.  

In de bijgevoegde samenwerkingsovereenkomst vindt u meer informatie over de doelstelling en opzet van de VGN Academie. Een aantal zorgorganisaties hebben al besloten om aan de pilot deel te nemen. Doet u mee?

Portretfoto Aart Bertijn
Wil je meer weten?
Neem contact op met Aart Bertijn

Deze pagina is een onderdeel van: