Nieuws

VGN zoekt innovaties voor Gehandicaptenzorgprijs

Welke technologische innovaties in de gehandicaptenzorg ken jij die ervoor zorgen dat mensen met een beperking een aangenamer leven kunnen leiden? In mei kun je deze innovaties indienen voor de Gehandicaptenzorgprijs die de VGN dit jaar uitreikt.

In de gehandicaptenzorg worden allerlei slimme oplossingen ontwikkeld die zorgen voor een beter leven voor mensen met een beperking. Innovaties die ervoor zorgen dat mensen met een beperking meer regie hebben over hun leven, een gezonder leven kunnen leiden, of een boeiender leven kunnen leiden.

De VGN wil deze initiatieven een podium bieden en organiseert daarom de Gehandicaptenzorgprijs. De hele maand mei kunnen mensen hun technologische innovaties indienen, of een innovatie van een ander voordragen. Om voor de prijs in aanmerking te komen gelden wel criteria, zoals dat het moet gaan om een afgerond product dat verschenen is tussen 29 april 2016 (sluitingstermijn vorige ronde) en 30 april 2018. Bovendien dient het gebaseerd te zijn op onderzoek, of is de praktijkwaarde  aangetoond door evaluatie- of effectonderzoek.

De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 10.000,- en een kunstwerk. De uitreiking van de Gehandicaptenzorgprijs 2018 vindt in oktober plaats.

Vanaf dinsdag 1 mei opent de VGN de inschrijving voor de Gehandicaptenzorgprijs. Houd onze website en social media (Twitter en LinkedIn) hiervoor in de gaten!