Nieuws

Website Wát een vak haalt mensen van buiten naar binnen

Op 11 maart ging de website Wát een vak online. Dit is dé website over werken in de gehandicaptenzorg. We spreken hiermee mensen aan die de gehandicaptenzorg nog niet kennen, maar die er wel interesse in hebben.

Op de website kunnen bezoekers via een quickscan zichzelf testen om te kijken of ze geschikt zijn voor werken in de gehandicaptenzorg. Ze komen er dan ook achter voor welk soort werk ze het meest geschikt zijn.  

Ze vinden er ook interviews (foto’s, video’s en verhalen) met onze medewerkers én onze cliënten die vertellen hoe hun dag eruit ziet. 

Als ze hetzelfde werk willen doen als deze mensen dan kunnen ze direct doorklikken naar de vacatures bij hun in de buurt. De focus ligt hierbij op de vacatures die moeilijk in te vullen zijn, zoals begeleiders die werken met mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag en mensen die werken met cliënten met ernstige meervoudige beperkingen. 

Bij de vacatures is informatie te vinden over de organisaties erachter en de locaties of de regio’s waar de vacatures zijn. De vacatures zijn eenvoudig weergegeven zodat bezoeker goed kan vergelijken. Er is een link naar de vacature op de website van de aanbieder. 

Ten slotte vinden bezoekers informatie over  

  • beroepen in de gehandicaptenzorg 
  • cliënten
  • opleidingen 
  • salaris 

Werkzoekenden kunnen een profiel aanmaken waarmee ze kenbaar kunnen maken welk ze werk zoeken in de gehandicaptenzorg. De leden van de VGN hebben de beschikking over die profielen en kunnen deze mensen rechtstreeks benaderen bij nieuwe vacatures.  

Meer weten? Lees hier over: 

Vragen?

Mail ons op wateenvak@vgn.nl of bel 030-273 93 00.

Deze pagina is een onderdeel van: