Nieuws

Wmo inzicht 5: Wmo-nieuws uit Arnhem, Eindhoven en Zwijndrecht

Wmo of Jeugdwet: maakt het verschil? De VGN legt het uit in het aprilnummer van Wmo inzicht. Verder leest u in deze editie over de Arnhemse Wmo-aanpak, maakt u kennis met het project WIJeindhoven en vertelt de wethouder van de gemeente Zwijndrecht over het compensatiebeginsel.

In dit nummer:

  • Actueel: Een deel van de zorg voor kinderen met een beperking gaat niet naar de Wmo, maar naar de nieuwe gemeentelijke Jeugdwet. Maakt dit nou eigenlijk verschil?
  • Aan de keukentafel: wethouder Kamsteeg van de gemeente Zwijndrecht vertelt over het compensatiebeginsel.
  • Kennismaken met: René Kerkwijk, kwartiermaker van WIJeindhoven.
  • Cliënt in beeld: Marchia heeft een licht verstandelijke beperking. Hoe ziet haar leven er uit en wat houdt een licht verstandelijke beperking eigenlijk in?
  • Hoe doen ze het in Arnhem? Henk Kok, wethouder gemeente Arnhem en Rob Wieten, directeur bij Siza, vertellen over hun Wmo-aanpak.
  • Over de grenzen heen: In Sappemeer biedt Het Groene Leven een werkplek voor medewerkers met verschillende beperkingen. Over de grenzen van de eigen doelgroep heen.

Wmo inzicht
Wmo inzicht is een e-zine dat de VGN tweemaandelijks uitbrengt. Het gaat over de transitie van de verschillende AWBZ-onderdelen naar de Wmo. Wmo inzicht is gericht op zowel medewerkers van gemeenten als van aanbieders in de gehandicaptenzorg en is bedoeld om inzicht te krijgen in elkaars wereld.

Klik hier voor het aprilnummer van Wmo inzicht. Veel leesplezier!

Abonnement op Wmo inzicht?
Wilt u een abonnement op Wmo inzicht? Meld u dan aan en u ontvangt de volgende edities per mail.

Deze pagina is een onderdeel van: