Nieuws

Wmo inzicht 8: Participatiesamenleving

Participatiesamenleving, sinds de Troonrede hét nieuwe woord van 2013 en het toekomstbeeld van Nederland. Uiteraard komt dit in de nieuwe editie van Wmo inzicht ruimschoots aan bod. Wat betekent het voor cliënten, voor zorgaanbieders en voor de gemeenten?

De participatiesamenleving komt aan bod in het openingsartikel, maar ook in de rubriek 'Kennismaken met...', waarin Hans Helgers, voorzitter Raad van Bestuur van Stichting De Opbouw reageert op de kettingvraag van de gemeente Boxtel.

Aan de keukentafel vertelt wethouder Hans Bouwmeester over het Model Veenendaal.

De gemeente Apeldoorn licht - samen met 's Heeren Loo - in de rubriek 'Hoe doen ze het in...' hoe zij in haar aanpak het talent van mensen met een beperking zoveel mogelijk willen benutten.

De rubriek 'Cliënt in beeld', waarin een serie filmpjes van cliënten aan bod kwam, is beëindigd. Daarvoor in de plaats komt de rubriek 'Zorg in beeld', waarin deze keer een kijkje wordt gegeven in de persoonlijke verzorging zoals die nu in de gehandicaptenzorg geboden wordt.

Verder kijkt Wmo inzicht over de grenzen heen naar de innovatieve rol die domotica en technologische ontwikkelingen kunnen spelen in de nieuwe Wmo.

Klik hier voor het oktobernummer van Wmo inzicht.

Abonnement op Wmo inzicht?
Wilt u een abonnement op Wmo inzicht? Meld u dan aan en u ontvangt de volgende edities per mail.


Wmo inzicht
Wmo inzicht is een e-zine dat de VGN tweemaandelijks uitbrengt. Het gaat over de transitie van de verschillende AWBZ-onderdelen naar de Wmo. Wmo inzicht is gericht op zowel medewerkers van gemeenten als van aanbieders in de gehandicaptenzorg en is bedoeld om inzicht te krijgen in elkaars wereld.

 

Deze pagina is een onderdeel van: