Artikelen door Frank Bluiminck

 1. Nu het aantal besmettingen door corona in Nederland fors is gedaald, vragen veel mensen zich af welke lessen we hebben geleerd. Het is natuurlijk goed om dat te doen, alleen al omdat niemand weet of er na de eerste uitbraakfase in Nederland nog een tweede komt. Wereldwijd groeit het aantal besmettingen en ook in Nederland is het virus nog steeds aanwezig.

  Frank Bluiminck
 2. De LFB, 25 jaar jong!

  Blog

  Om ervoor te zorgen dat mensen met een beperking de ondersteuning krijgen waaraan zij behoefte hebben, werkt de VGN samen met allerlei andere organisaties. Een bijzonder kleurrijke bloem in dit boeket is de LFB, de organisatie voor en door mensen met een beperking. Zij slagen erin anderen die betrokken zijn bij de ondersteuning van mensen met een beperking op een andere manier naar hen te laten kijken.

  Frank Bluiminck
 3. In alle domeinen van de samenleving wordt nagedacht over een veilige en verantwoorde invulling van de nieuwe ‘anderhalvemeter-samenleving’. Bij die wederopbouw moet toegankelijkheid voor iedereen voorop staan. Ook mensen met een beperking of chronische ziekte kunnen dan mee-profiteren van de versoepelingen. Wij pleiten voor een ‘exit-strategie voor iedereen’. Een exit-strategie waarin doordacht en uitgewerkt wordt, hoe het samen leven, leren en werken er met en na COVID-19 uit zou moeten zien. Dat kan alleen maar samen met mensen met een beperking of chronische ziekte, met ouderen, met mensen met een psychische kwetsbaarheid.

  Frank Bluiminck
 4. In de nieuwe handreiking over het ontvangen van bezoek, stellen zorgorganisaties in nauwe samenwerking met cliënten, verwanten en zorgmedewerkers de voorwaarden zo laag mogelijk in de organisatie op. Eigenlijk is dat wat we het allerliefste doen in de zorg: in dialoog aan praktische oplossingen werken.

  Frank Bluiminck
 5. Wat is de beste manier van omgaan met angst?, vraagt VGN-directeur Frank Bluiminck zich af. Volgens hem is dat het opdoen van ervaring. De vernieuwde bezoekregeling voor de gehandicaptenzorg daagt organisaties daartoe uit. Helaas kost dat wel tijd. Daarom vraagt hij ook om begrip en geduld.

  Frank Bluiminck
 6. Sectorplannen voor een nieuwe open samenleving, zijn een goed idee, vindt VGN-directeur Frank Bluiminck. Maar daarin moet ruimte zijn voor deelname van mensen met een beperking. Let op dat anderhalve meter geen nieuw criterium wordt om hen buiten te sluiten.

  Frank Bluiminck