Artikelen door Freek Felet

 1. Voor mensen met een verstandelijke beperking en laaggeletterde mensen kan stemmen best lastig zijn. Daarom komt Steffie met het begrijpelijke Kieskompas.

  • Meedoen in de samenleving
 2. Op donderdag 11 februari konden mensen met een beperking gaan proefstemmen in Brouwerij de Prael in Den Haag. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door Ipse de Bruggen, LeerZelfOnline en de Gemeente Den Haag.
  Zelf heb ik, Freek Felet, een lichamelijke beperking en ben ik afhankelijk van een rolstoel. Ik was erg benieuwd of ik erin slaagde om zelfstandig te gaan stemmen.

  • Meedoen in de samenleving
 3. Op 17 maart mag je gaan stemmen. Je mag dan gaan stemmen op iemand die volgens jou in de Tweede Kamer moet komen. De Tweede Kamer kijkt of de regering het werk goed doet. Voor dat je kunt gaan stemmen moet je je gaan voorbereiden. Dat kan bijvoorbeeld door te praten met jouw familie, collega’s of de mensen met wie je woont. Voor mensen met een beperking worden er ook verschillende dingen georganiseerd, zodat je je goed kan voorbereiden. Hieronder kun je lezen wat er georganiseerd wordt.  

  • Meedoen in de samenleving
 4. Vandaag start het vaccineren in de gehandicaptenzorg bij een eerste groep mensen met een beperking. Uit een eerdere peiling van de VGN onder zorgmedewerkers blijkt dat de vaccinatiebereidheid in de gehandicaptenzorg hoog is. Ruim 5400 medewerkers spraken zich uit over het vaccineren. Tweederde daarvan zei volmondig ‘ja’ en staat klaar om gevaccineerd te worden, terwijl een kwart nog twijfels heeft. Wij vroegen medewerkers, maar ook ervaringsdeskundigen naar hun mening om zich wel of niet te laten vaccineren, of waarom ze twijfelen.

  • Coronavirus