Artikelen door Frits Mul

 1. Bent u een zorgprofessional en heeft u een goed idee of initiatief om de zorg duurzamer te maken? Doe dan mee aan de verkiezing Duurzaam Zorgidee 2021. Zorgprofessionals hebben vaak goede ideeën over hoe de zorg duurzamer en ‘groener’ kan. De verkiezing Duurzaam Zorgidee draagt eraan bij hun plannen verder op weg te helpen. Zowel nieuwe ideeën als bestaande initiatieven die bedacht zijn door een zorgprofessional zijn welkom. U kunt zelf een idee insturen of iemand anders nomineren voor de prijs.

  • Duurzaamheid
 2. Eind maart verscheen in Skipr een bericht over de noodzaak van een snelle hertaxatie van het zorgvastgoed. Er kwamen bij de vijf brancheorganisaties voor de zorg (BOZ, VGN, ActiZ, Nederlandse GGZ, NVZ en NFU) enkele verontruste reacties/vragen binnen. We hebben inmiddels contacten gelegd met enkele Banken en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). De NVB heeft zelf ook een bericht hierover verspreid.

  • Vastgoed en wonen naar wens
 3. Vanaf 2021 kunnen kleine maatschappelijk vastgoedeigenaren voor het verduurzamen van hun gebouwen terecht bij het ‘ontzorgingsprogramma maatschappelijk vastgoed’ binnen hun provincie. Via dit programma kunnen zij gebruik maken van advies en ondersteuning op maat vanuit de provincies.

  • Duurzaamheid
 4. Per 1 juli 2021 treden nieuwe eisen in werking voor de brand- en vluchtveiligheid van gebouwen. In nieuwe gebouwen gaan strengere eisen gelden tegen rookverspreiding. Deze eisen zijn afgestemd op de Europese regelgeving.

  • Vastgoed en wonen naar wens
  • Veiligheid voorop