Artikelen door Irene Smith

 1. VGN-voorzitter Boris van der Ham ondertekende op vrijdag 4 november de Green Deal 3.0 Samen werken aan duurzame zorg. In de nieuwe Green Deal committeren de partijen uit de zorgsector zich aan meer inzet om de zorg verder te vergroenen.

  • Duurzaamheid
 2. Hoe zit het met de seksuele beleving van mensen met een verstandelijke beperking? En met de ruimte daarvoor in de gehandicaptenzorg? Om antwoord te geven op deze vragen hebben Rutgers, het Kenniscentrum Zorginnovatie van de Hogeschool Rotterdam en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland de handen ineen geslagen en een voorstudie gedaan.

  • Gezondheid
 3. Save the date: Bijeenkomsten routekaarten duurzaam vastgoed - de volgende etappe.
  Het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg (EVZ) organiseert samen met de VGN, ActiZ en de Nederlandse ggz drie regionale bijeenkomsten over de routekaarten voor duurzaam vastgoed.

  • Duurzaamheid
 4. Wegwijzer Praten over seks

  Nieuws -

  Op het Kennisplein gehandicaptensector is de de nieuwe wegwijzer 'Praten over seks' te vinden. De wegwijzer bevat handvatten en tips om seksualiteit bespreekbaar te maken in je werk als begeleider.

  • Gezondheid
 5. De Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen, gaan over belangrijke uitdagingen: van armoede en genderongelijkheid, tot de klimaatcrisis. Op 23 september 2022 vindt voor het derde jaar de SDG-vlaggendag plaats, zodat organisaties kunnen laten zien dat ze deel uitmaken van de mondiale beweging.

 6. Van 10-14 oktober lanceren het Milieu Platform Zorgsector (MPZ) en het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg (EVZ) de energiecampagne Zorg voor Energie.

  • Duurzaamheid
 7. In navolging op de ‘Stip op de horizon COVID-19 in de langdurige zorg’ hebben acht partijen uit de zorg thuis vandaag een ‘Stip op de horizon COVID-19 in de zorg thuis’ aangeboden aan het ministerie van VWS, het RIVM en de GGD. Zij beschrijven hierin hoe zij COVID-19 in de toekomst een plek willen geven in de zorg thuis, wat ze hier zelf aan willen doen en wat er nodig is van de systeempartijen.

  • Coronavirus