Artikelen door Margo Leemans

 1. Met de Handreiking zwangerschap en werk biedt de Stichting van de Arbeid handvatten aan (toekomstige) moeders en vaders en hun werkgevers hoe om te gaan met zwangerschap op het werk.

  • Aantrekkelijk werk
 2. Werkgevers kunnen, tot de inwerkingtreding van de nieuwe regelgeving die voorzien is voor 1 januari 2023, een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd tijdelijk uitbreiden, zonder dat dit een tweede arbeidsovereenkomst of oproepovereenkomst wordt. Tevens mogen werkgevers over alle uren van deze arbeidsovereenkomst de lage WW-premie (blijven) afdragen. Vanaf het moment dat de nieuwe regelgeving ingaat, is de werkgever gedurende een tijdelijke urenuitbreiding wel de hoge WW-premie verschuldigd. Dit staat in een brief van Staatssecretaris Wiersma (SZW) aan de Tweede Kamer.

  • Aantrekkelijk werk
 3. Minister Koolmees van SZW heeft de lage WW-premie voor 2021 vastgesteld op 2,70 procent. De hoge WW-premie is vastgesteld op 7,70 procent.

  • Aantrekkelijk werk
 4. Op 1 januari 2016 is de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd in werking getreden. Deze wet regelt een lichter arbeidsrechtelijk regime voor werkende AOW’ers. Bij deze wet is ook overgangsrecht opgenomen. Inmiddels heeft er een evaluatie plaats gevonden van de wet inclusief het overgangsrecht. Naar aanleiding hiervan heeft minister Koolmees van SZW een brief naar de Tweede Kamer gestuurd waarin hij voorstelt het overgangsrecht per 1 april 2021 te laten eindigen.

  • Aantrekkelijk werk
 5. Krijgen uw werknemers een vaste vergoeding, bijvoorbeeld een reiskostenvergoeding of een lunchvergoeding, en werken zij vanwege het coronavirus (bijna) volledig thuis? Dan hoeft de werkgever deze vaste vergoeding niet aan te passen.

  • Aantrekkelijk werk