Roadshow Kwaliteitskompas

Na de afronding van het actualisatietraject van het Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg, volgt het werken met het Kwaliteitskader. Maar wat is er veranderd in het kompas en hoe organiseer je bijvoorbeeld de nieuwe werkwijze in bouwsteen 4 met een kwaliteitsbeeld en voortgangsbericht in plaats van een jaarlijks kwaliteitsrapport? In de Roadshow Kwaliteitskompas trekken we het land door om gesprekken te voeren over het werken met het kompas in de praktijk en de betekenis van het kompas.

Roadshow Kwaliteitskompas

Meerdere stops: denkt u mee?

De roadshow start na de lancering van het Kwaliteitskompas Gehandicaptenzorg op 29 september 2022 en loopt door tot de zomer van 2023. Zoals dat gaat onderweg, kan de route veranderen. Die kunnen we langer maken met een extra afslag. Heeft u ideeën over een gespreksonderwerpen voor bijeenkomsten of voor mooie stops? Wij houden ons aanbevolen. U kunt uw idee mailen naar: kwaliteitskompas@vgn.nl.  

Vijfde stop: 5 april 2023 bij Gemiva in Zoeterwoude

Tijdens vier regiobijeenkomsten die de VGN in samenwerking met de Landelijke Stuurgroep Kwaliteitskompas organiseert, staat het werken met het vernieuwde Kwaliteitskompas centraal. Zowel in theorie door middel van inhoudelijke verdieping, als in de praktijk door samen aan de slag te gaan en samen informatie te delen en op te halen. De vierde regiobijeenkomst is op 5 april bij Gemiva in Zoeterwoude. Een verslag van de bijeenkomst volgt.

Vierde stop: 23 maart 2023 bij Kempenhaege in Sterksel

Tijdens vier regiobijeenkomsten die de VGN in samenwerking met de Landelijke Stuurgroep Kwaliteitskompas organiseert, staat het werken met het vernieuwde Kwaliteitskompas centraal. Zowel in theorie door middel van inhoudelijke verdieping, als in de praktijk door samen aan de slag te gaan en samen informatie te delen en op te halen. De derde regiobijeenkomst is op 23 maart bij Kempenhaege in Sterksel. Een verslag van de bijeenkomst volgt.

Derde stop: 9 maart 2023 bij Elver in Wehl

Tijdens vier regiobijeenkomsten die de VGN in samenwerking met de Landelijke Stuurgroep Kwaliteitskompas organiseert, staat het werken met het vernieuwde Kwaliteitskompas centraal. Zowel in theorie door middel van inhoudelijke verdieping, als in de praktijk door samen aan de slag te gaan en samen informatie te delen en op te halen. De tweede regiobijeenkomst is op 9 maart bij Elver in Wehl. Een verslag van de bijeenkomst volgt.

Tweede stop: 14 februari 2023 bij InteraktContour in Nunspeet

Tijdens vier regiobijeenkomsten die de VGN in samenwerking met de Landelijke Stuurgroep Kwaliteitskompas organiseert, staat het werken met het vernieuwde Kwaliteitskompas centraal. Zowel in theorie door middel van inhoudelijke verdieping, als in de praktijk door samen aan de slag te gaan en samen informatie te delen en op te halen. De eerste regiobijeenkomst is op 14 februari bij InteraktContour in Nunspeet. Een verslag van de bijeenkomst volgt.

Eerste stop: 20 januari 2023 bij Federatie Landbouw en Zorg 

De eerste stop van onze roadshow was een bezoek aan de Federatie Landbouw en Zorg (FLZ). Deze branchevereniging voor zorgboeren heeft een eigen Kwaliteitskader Zorglandbouw ontwikkeld, dat grotendeels is geënt op het Kwaliteitskompas Gehandicaptenzorg. Tijdens onze eerste stop van de roadshow ondertekenen de VGN en FLZ een samenwerkingsovereenkomst waarin de intentie wordt uitgesproken om samen te werken aan een integraal kwaliteitsbeleid.

Startpunt: 29 september 2022 bij Middin in Den Haag

Op 29 september 2022 werd het Kwaliteitskompas officieel gelanceerd tijdens een bijeenkomst bij Middin in Den Haag. Meer informatie daarover lees je hier.