Vacature Administrateur (28 uur per week)

Een uitdagende functie in een kleine, flexibele en informele organisatie met deskundige en enthousiaste collega’s, die elkaar graag ondersteunen

Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland

Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) is de brancheorganisatie voor organisaties die mensen met een beperking ondersteunen. Bij de VGN zijn 170 zorgorganisaties aangesloten en in de sector werken 180.000 medewerkers.  

De ambitie van de VGN is dat Nederland zich ontwikkelt tot een samenleving waarin mensen met een beperking gewoon kunnen meedoen en een betekenisvol eigen leven kunnen leiden. Dat is waar we met 50 collega’s als bureau voor staan en gaan in een dynamische en professionele werkomgeving. Het kantoor van de VGN is gevestigd in Utrecht.

Vacature

Proactief en vanuit die ambitie vertegenwoordigen we de collectieve ledenbelangen, ondersteunen we de ontwikkelingen in de branche en agenderen we onderwerpen maatschappelijk, politiek en in de sector. Aandachtsvelden zijn daarbij onder meer kwaliteit en inhoud van ondersteuning en zorg, aantrekkelijk werken en modern werkgeverschap, financiering, wet- en regelgeving. Wij hebben op dit moment een vacature voor een:

 • Administrateur, 28 uur per week

Als administrateur maak je onderdeel uit van het team Bedrijfsbureau. Dit team houdt zich onder andere bezig met het verzorgen van de financiële administratie, salarisadministratie (grotendeels uitbesteed), automatisering en facilitaire aangelegenheden. De administrateur houdt zich primair bezig met de financiële administratie.

Help jij jouw collega administratief medewerker graag om samen de administratie volledig en juist te maken? En ben je een stevige sparringpartner voor jouw collega controller?

Dan zien we uit naar jouw reactie!

Dit ben jij!

Je pakt zaken snel op, toont initiatief, kan processen overzien en verbanden leggen. Je draagt graag bij aan het optimaliseren van werkprocessen en komt met voorstellen. Je bent iemand die sociaal, resultaatgericht en analytisch sterk te werk gaat en goed onderbouwd kan adviseren. Je hebt plezier in het bijgehouden van de nodige vakkennis.

Je herkent je hierin:

 • minimaal een diploma Moderne Bedrijfsadministratie of aantoonbare gelijkwaardige opleiding/werkervaring
 • affiniteit met diverse financiële administraties, zoals een project- en salarisadministratie
 • kennis van wet en regelgeving (algemeen, btw specifiek)
 • handig met software als Exact Online en Excel

Dit is wat je gaat doen

Je voert werkzaamheden uit voor zowel de VGN als enkele andere stichtingen c.q. verenigingen waar wij de administratie voor verzorgen. Je draagt bijvoorbeeld zorg voor:

 • analyseren van informatie en informatiebehoefte en het proactief bieden van relevante informatie
 • periodiek opstellen van managementrapportages t.b.v. het MT
 • signaleren van fouten (inhoudelijk en procesmatig) en het doen van voorstellen voor verbetering
 • op orde hebben en houden van het grootboek
 • controle op de uitvoering van financiële mutaties
 • bijhouden van activa administratie
 • voeren van projectadministratie, bewaken van projectbudgetten/-contracten en hierover adviseren
 • opstellen van een eindverantwoording van gesubsidieerde projecten volgens interne richtlijnen en, voor zover relevant, die van de subsidieverstrekker
 • beheren van contributieregister
 • bijhouden van btw-administratie en verzorgen van aangiften
 • aanleveren van mutaties voor salarisadministratie en controleren van declaraties op juistheid
 • applicatiebeheer van Exact Online
 • voorbereidende werkzaamheden voor P&C cyclus
 • functioneel (bege)leiden van collega administratief medewerker

Dit is wat wij jou bieden

Wij bieden je een uitdagende functie in een kleine, flexibele en informele organisatie met deskundige en enthousiaste collega’s, die elkaar graag ondersteunen. Je krijgt ruimte en support om je werk vorm te geven, om soms ingewikkelde vraagstukken te onderzoeken en om met nieuwe ideeën te komen. De rol van onze branchevereniging in de toekomst, onze “Visie op 2030” en alle veranderingen die de Corona-pandemie teweeg heeft gebracht, vormen hiervoor bouwstenen.

We hechten veel waarde aan respectvolle samenwerking en investeren bewust in persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. We organiseren themabijeenkomsten, intervisiegroepen, coaching, (in company)trainingen en opleidingen. Het is bij ons zelden saai!

Momenteel is thuiswerken het uitgangspunt, dat faciliteren we ook. We beraden ons op de tijd die komen gaat met een nieuwe balans tussen thuis- en op kantoor werken.

De VGN past de CAO gehandicaptenzorg toe. Je inschaling vindt plaats in FWG schaal 50 (min. € 2.501,- max. € 3.738,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week). De CAO kent naast 8% vakantiegeld een eindejaarsuitkering van 8,33%. De aanstelling is in eerste instantie voor één jaar met de intentie om de arbeidsovereenkomst daarna om te zetten naar onbepaalde tijd.

Reageer nu! 

Ben jij enthousiast? Vind je dat deze functie jou op het lijf geschreven is? Dan ontvangen we graag jouw reactie!

Je kunt je motivatie samen met je cv mailen naar personeel@vgn.nl voor 29 juli onder vermelding van “administrateur”. De eerste (online) kennismakingsgesprekken staan gepland op dinsdag 10 augustus.

Wil je meer informatie of heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact op met Dirk van Eijk (Controller a.i.): 06 – 39 02 56 28.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld