Vacature beleidsadviseur (28 - 32 uur per week)

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) is de brancheorganisatie voor de aanbieders van zorg- en dienstverlening aan mensen met een beperking. De VGN wil dat deze mensen een betekenisvol eigen leven kunnen leiden en gewoon mee kunnen doen in de samenleving. Dat is waar we met 50 collega’s voor staan. Het bureau van de VGN, gevestigd in Utrecht, biedt een dynamische en professionele werkomgeving.

De VGN behartigt de collectieve belangen van haar leden proactief op het vlak van financiering, wet- en regelgeving, arbeidszaken, kwaliteit en inhoud van de zorgverlening.

We zoeken een : 

  • Beleidsadviseur (28 – 32 uur per week)

Ben jij een beleidsadviseur die geïnteresseerd is in de bekostiging van de zorg en ondersteuning aan mensen met beperkingen? Vind jij het leuk om signalen uit de praktijk te vertalen naar voorstellen die je samen met collega’s en leden zichtbaar en effectief agendeert, zowel bij financiers, de politiek als bij andere stakeholders? Wil je daar jouw kwaliteiten en jouw natuurlijke manier van verbinden graag voor inzetten? Dan nodigen we je van harte uit om te reageren op onze vacature!      

Wat ga je doen?

Met jouw kennis en expertise leg je je toe op beleidsvraagstukken rondom bekostigingsvraagstukken in brede zin. Daarbij kun je denken aan bekostiging van o.a. de Zorgverzekeringswet, Forensische Zorg, Geneeskundige Zorg voor Specifieke Patiëntgroepen en afbakeningsvraagstukken tussen diverse domeinen. En fiscale vraagstukken en (financiële) verantwoording.

Je werkt samen met collega’s aan het:

  • onderhouden van contacten met o.a. beleidsadviseurs bij leden waarbinnen kennis, ervaringen en inzichten worden gedeeld en aandachtspunten opgehaald;

  • organiseren van (online) bijeenkomsten, leiden van projecten en deelnemen aan landelijke adviescommissies;
  • voeren van overleg met contactpersonen van brancheorganisaties, ministeries, de Nederlandse Zorgautoriteit en andere stakeholders om de belangen van de gehandicaptenzorg naar voren te brengen;
  • regelmatig afstemmen met collega’s op andere beleidsvelden en waar nodig leggen van verbanden;
  • leveren van een bijdrage aan beleidsontwikkeling.

Wat neem je mee?

Je hebt een goed beeld van de zorgsector en bent inhoudelijk thuis op de beleidsterreinen en de uitvoeringsvraagstukken rond de financiering van de zorg en ondersteuning aan mensen met beperkingen. Je toont initiatief en beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden, waardoor je doelgericht kunt opereren in een politiek-bestuurlijk krachtenveld en het belang van de leden en de cliënten duidelijk uitdraagt. Je bent goed in het inzichtelijk maken van (nieuwe) ontwikkelingen en het vertalen hiervan in beleid. Én je werkt graag samen.

Daarnaast toon je eigenaarschap in de thema’s waarvoor je verantwoordelijk bent, ben je proactief in het agenderen van beleidsthema’s en onderhoud je een netwerk waarbinnen kennis en ervaringen worden gedeeld. Bovendien werk je graag aan jouw eigen (professionele) ontwikkeling.

Je beschikt over:

  • een academisch denk- en werkniveau en een afgeronde relevante opleiding;
  • affiniteit met de gehandicaptenzorg
  • enige ervaring is gewenst

Wat bieden we jou?

We bieden jou een dynamische baan in een kleine organisatie met deskundige collega’s. We werken in kleine teams aan verschillende onderwerpen en actualiteiten. Je krijgt ruimte en ondersteuning om ingewikkelde en soms gevoelige vraagstukken te onderzoeken en met nieuwe ideeën te komen. Denk daarbij bijv. ook aan de rol van onze branchevereniging in de toekomst, onze “visie op 2030”. We hechten veel waarde aan respectvolle samenwerkingen en investeren in persoonlijke en professionele groei en ontwikkeling. We organiseren o.a. themabijeenkomsten, intervisiegroepen, coaching, (incompany) trainingen en opleidingen. Het is bij ons zelden saai, dat maakt het juist erg leuk!

En verder:

De VGN past de CAO gehandicaptenzorg toe. Jouw inschaling vindt plaats in FWG schaal 60 (min. € 3.189,- max. € 4.652,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week). De aanstelling is in eerste instantie voor één jaar met de intentie om de arbeidsovereenkomst daarna om te zetten naar onbepaalde tijd.

Reageer nu! 

Ben jij enthousiast om mee te werken aan een verenigingsbureau waar collega’s gemotiveerd, energiek en goed toegerust zijn zodat zij zich kunnen inzetten voor de ondersteuning van mensen met een beperking?

Is deze functie jou op het lijf geschreven? Dan ontvangen we graag jouw reactie.

Je kunt jouw motivatie samen met je cv mailen naar personeel@vgn.nl voor 2 november a.s. onder vermelding van “beleidsadviseur”. De eerste (online) kennismakingsgesprekken staan gepland in de week van 9 november. 

Wil je meer informatie of heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Ditte van Vliet (leidinggevende): 06 – 50439671.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld