Warme kennismaking Kamerleden en gehandicaptenzorg

Groepsfoto aanbieden Manifest Gehandicaptenzorg
Aanbieding Manifest Gehandicaptenzorg aan politici in Den Haag

De gehandicaptenzorg wil graag kennismaken met de nieuwe Kamerleden en bijpraten met de teruggekeerde Kamerleden. Daarom nodigt de VGN - uit naam van voorzitter Boris van der Ham en directeur Frank Bluiminck - u uit voor een digitale, interactieve lunchbijeenkomst op vrijdag 11 juni. Elk Kamerlid dat geïnteresseerd is of affiniteit heeft met de gehandicaptenzorg en een inclusieve samenleving is van harte welkom. Naast politici zijn ook ervaringsdeskundigen uitgenodigd. Want kennismaken met de VGN betekent ook kennismaken met de achterban: ruim anderhalf miljoen Nederlanders met een beperking. Samen met hen, hun verwanten en zorgmedewerkers gaan we in gesprek over wat er nodig is aan actie uit Den Haag voor een écht inclusieve samenleving en goede gehandicaptenzorg.

Graag gaan we in gesprek aan de hand van verschillende thema’s, zoals zorg en ondersteuning, leren en werken en inclusieve samenleving. Op 5 maart heeft VGN-voorzitter Boris van der Ham, samen met ervaringsdeskundigen, verwanten en zorgmedewerkers, een manifest aangeboden aan Tweede Kamerleden in Den Haag (zie ook de foto). In dit manifest staan concrete voorstellen hoe de gehandicaptenzorg - samen met de politiek - de komende jaren kan bijdragen aan een inclusieve samenleving én een goede gehandicaptenzorg.  Mensen met een beperking moeten kunnen meedoen in onze samenleving en een betekenisvol leven kunnen leiden, net als ieder ander. 

Voor wie?

Elk Kamerlid is uitgenodigd, in het bijzonder de Kamerleden die zich bezighouden met thema’s als zorg, onderwijs, arbeidsmarkt, toegankelijkheid, inclusieve samenleving. Het is een laagdrempelige bijeenkomst waarin u een kijkje kunt nemen in de praktijk van de gehandicaptenzorg. Omdat  door de formatie de portefeuilles van de vaste commissies nog niet bekend of definitief zijn, wordt deze uitnodiging breed gedeeld. 

Aanmelden

De digitale lunchbijeenkomst ‘Warme kennismaking Kamerleden en gehandicaptenzorg’ is op vrijdag 11 juni van 11.30-12.30 uur. U kunt zich alvast aanmelden via het aanmeldingsformulier onderaan dit artikel. Half mei ontvangt u een uitgebreider programma. 

Bij de inschrijving kunt u uw vraag óf opmerking vermelden, tijdens de bijeenkomst gaan we met u in gesprek en behandelen we onder andere uw vraag of opmerking. De uitnodiging met deelname link volgt kort voor 11 juni, dus zet zelf alvast de datum en tijd in uw agenda.

Wij zien u graag op vrijdag 11 juni.

Ik geef de VGN toestemming om mijn naam, de naam van mijn organisatie, mijn functie, mijn telefoonnummer en mijn e-mailadres te delen met de deelnemers van deze bijeenkomst voor het doel kennisdeling.
Ik geef de VGN toestemming om foto's en film- en/of geluidsmateriaal van mij te gebruiken voor maatschappelijke inspiratie en promotie van de VGN via de website, nieuwsbrief en social media- accounts van de VGN.