Achtergrond

Edwin van der Sar schildert voor hersenletsel

24 januari 2013

‘Ik was alle controle kwijt’, zegt Annemarie van der Sar, vrouw van ex-keeper Edwin van der Sar, over de gevolgen van haar hersenbloeding. In de vernieuwde Markant vertelt het echtpaar voor het eerst samen wat dit voor hun gezin betekende.

In een openhartig gesprek vertellen Annemarie en Edwin van der Sar hoe het hun gezin verging na de hersenbloeding van Annemarie en hoe zij zich nu met hun foundation willen inzetten voor anderen met een hersenbeschadiging. Vooral de revalidatie viel Annemarie niet mee. Met een intensief programma op maat kreeg ze weer vat op haar leven. Dit wil ze ook realiseren voor anderen. ‘Ik wil het gat dichten tussen het ziekenhuis en het normale leven.’ De Edwin van der Sar Foundation stimuleert mensen met een hersenbeschadiging door projecten te realiseren gericht op sporten, bewegen en actieve dagbesteding. Zorginstellingen kunnen een beroep doen op het stimuleringsfonds van de Van der Sar Foundation als ze een project willen starten. Om dit te kunnen financieren organiseert de foundation soms speciale fondsenwervingsacties. Zo heeft Edwin met schilder/musicus Pim Smit al sportend schilderijen gemaakt. Edwin ving hierbij een met verf besmeurde bal en liet zich daarmee op een wit doek vallen. De opbrengst van het kunstwerk ging naar de foundation en de foto van deze actie werd de cover van Markant.

Het artikel over de Edwin van der Sar Foundation past helemaal bij de vernieuwde Markant, die moderner, kleurrijker en afwisselender is geworden. Na een restyling zijn zowel de vorm als de inhoud aangepast. Het nieuws uit de gehandicaptensector staat voortaan op de website. In het maandelijkse tijdschrift staan artikelen waar je lekker voor kunt gaan zitten, met achtergrondinformatie, onderzoeksartikelen, nieuwe rubrieken en persoonlijke verhalen.

Deze pagina is een onderdeel van: