Naar hoofdmenuNaar hoofdinhoud

Meer informatie over Markant

Markant nummer 1, februari 2018

Kim Putters: ‘Er is een nieuwe dialoog met gemeenten nodig’

Gemeenten moeten helder zijn over wat ze doen voor mensen met een beperking. SCP-directeur Kim Putters pleit over een nieuw debat over de invulling van sociale grondrechten. ‘Gemeenten, maak er werk van!’

Blader door deze editie

Verder in deze editie

Achtergrond

Veilig en prettig aan het werk

Nu medewerkers steeds vaker werken in zelforganiserende teams, moeten ze ook aan de slag met hun arbeidsomstandigheden. De herziene Arbocatalogus Gehandicaptenzorg helpt daarbij. Markant stelde tien vragen aan deskundigen én de catalogus.

Achtergrond

Cliëntervaringsinstrument: Wat willen cliënten?

35.000 mensen met een beperking werden bevraagd met het ervaringsinstrument ’Dit vind ik ervan!’ Niet om de statistieken te voeden maar om erachter te komen aan welke verbeteringen zij ieder voor zich behoefte hebben. Werkt dat? We spreken met initiatiefnemers Philadelphia en Siza en drie mensen die worden ondersteund door Gemiva-SVG.

Kennis en onderzoek

Als tijd een eeuwig raadsel is…

Als we zeggen dat we over een uurtje gaan eten, begrijpt iemand met een verstandelijke beperking dan wel wat bedoelen? Zo niet, dan heeft dat grote gevolgen voor zijn of haar gevoel van autonomie. Xavier Moonen doet onderzoek naar een hulpmiddel om de tijdsbeleving te verbeteren.

Achtergrond

Lessen voor de praktijk

Eind vorig jaar verscheen opnieuw een leuk stapeltje proefschriften over de ondersteuning van mensen met een beperking. Fijn dat er goed wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan, maar kan de praktijk er ook wat van leren? Ja dus!

Rubrieken

Zelf Markant ontvangen?

Werkt u bij een lid van de VGN, dan kunt u een gratis abonnement aanvragen. Overige lezers kunnen zich abonneren via de uitgever.