Actueel

Nieuws

Persberichten

  • EMB-kerstdiner: beleef het mee! Onder dat motto houdt zorgorganisatie Dichterbij op 21 december voor het eerst een groots kerstdiner voor mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB) bij Asteria in Venray. Heel bijzonder, want zij kunnen aan een regulier kerstdiner niet meedoen, omdat ze slikproblemen hebben. Tijdens het feestelijke etentje wordt de voeding dan ook glad gemalen en dranken verdikt. “Maar de smaak is er niet minder om”, belooft diëtiste Riet Duijghuisen.

  • Met een gezamenlijk ondertekend manifest luiden de VGN en Ieder(in) de noodklok over de toegang tot huisartsenzorg voor mensen met een beperking die een Wlz-indicatie hebben. Steeds meer huisartsen en huisartsenposten weigeren deze mensen als patiënt op te nemen.

  • De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) wil minder administratieve lasten en meer mogelijkheden om te investeren in zorgmedewerkers. Boris van der Ham, voorzitter VGN: “Daar is actie van Minister De Jonge voor nodig, maar we vinden in de Prinsjesdagstukken onvoldoende actiebereidheid terug.”

Nieuws van leden