Achtergrond

Een vos of een eekhoorn?

30 mei 2018

‘Daar is de fotograaf, veel klikken en lachen’, zegt Frank Nieskens (50) terwijl hij mijn hand vastpakt. Hij heeft een verstandelijke beperking en een visuele beperking en samen met Ruud Greijmans van Visio Stramproy heeft hij me opgewacht op de parkeerplaats van het nieuwe Zintuigenpark in Weert.

houten beeld van een vos

Het park is een initiatief van een aantal organisaties, waaronder de gemeente Weert, Koninklijke Visio en de Bosgroep Zuid Nederland, die samen een stichting hebben opgericht. De zintuigen zien, horen, voelen, ruiken en proeven, worden hier op een speelse manier geprikkeld en het park is bovendien rolstoeltoegankelijk. Je kan een stok zoeken, muziek maken, of voelen wat voor een houtsculptuur er staat: een vos of een eekhoorn?

‘Er is hier voor ieder wat wils’,  zegt Ruud terwijl hij Frank meevoert. ‘Een beleving is voor iedereen weer anders. Nu het mooi weer wordt zijn we van plan vaak te komen met onze bewoners.
Dit is de derde keer dat Frank een bezoek brengt aan het park sinds de opening op 14 maart. Hij heeft het niet zo op geluid, maar verder vindt hij alles leuk. Vooral de zoenende vosjes!

Deze pagina is een onderdeel van: