Achtergrond

Infographic gehandicaptenzorg

Leestijd: 2 minuten
07 december 2021

Over de gehandicaptenzorg is er een infographic beschikbaar met de belangrijkste resultaten van de werkgevers- en werknemersenquêtes van het voorjaar van 2021.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bevraagt twee keer per jaar de werkgevers- en werknemerspanels in opdracht van AZW. De resultaten van de meting van mei en juni 2021 zijn nu bekend.
Deze metingen geven voor onze branche een beeld van hoe werkgevers en werknemers de arbeidsmarkt ervaren. In de infographic vind je bijvoorbeeld informatie over de bezetting, werkplezier en loyaliteit van werknemers.

Belangrijkste resultaten in een oogopslag

Vanuit het AZW programma wordt door CBS een steekproef getrokken uit de bijna 1,3 miljoen werknemers. Twee keer per jaar worden ongeveer 1.500 werkgevers en 30.000 werknemers in de sector zorg en welzijn gevraagd vragen te beantwoorden over ‘werken in zorg en welzijn’.
Onderwerpen die in de vragenlijst aan de orde komen zijn onder andere arbeidskenmerken, scholing & vaardigheden en gezond & veilig werken. 
Van alle cijfers uit de branche is nu een overzichtelijke infographic gemaakt met de belangrijkste resultaten. Ook kun je alle cijfers uit de rapportage terugvinden in tabellensets. Daarin zijn ook cijfers nader gespecificeerd naar de gehandicaptenzorg.

De meest actuele tabellensets zijn ook hier direct te vinden op de website van CBS:

Maarten Hüttner
Wil je meer weten?
Neem contact op met Maarten Hüttner

Deze pagina is een onderdeel van: