Achtergrond

Jos van Loon wint international award AAIDD

19 juni 2013

Professor Jos van Loon van Arduin heeft de AAIDD 2013 International Award gewonnen. Hij is de enige Europeaan die dit jaar in de prijzen viel. Van Loon kreeg de award voor het toegankelijk maken van de Personal Outcomes Scale voor mensen met een beperking. Arduin werkt al jaren met evidence based ondersteuning en is trots op deze erkenning van haar onderzoeker en manager.

Van Loon was verrast dat hij door collega’s werd voorgedragen voor deze prestigieuze prijs. ‘Ik ben trots op de internationale erkenning voor wat we met Arduin hebben bereikt. In Nederland was die erkenning niet altijd vanzelfsprekend’, stelt Van Loon. Arduin krijgt veel bezoekers uit het buitenland. De Personal Outcomes Scale, die Jos van Loon bij Arduin heeft ontwikkeld, is vertaald en wordt in minstens negen landen gebruikt.

De American Association on Intellectual and Developmental Disabilities bevordert progressief beleid, gedegen onderzoek en effectieve praktijken. Bovendien ondersteunt de AAIDD universele mensenrechten voor mensen met een verstandelijke beperking. De prijs bestaat uit een plaquette en grotere bekendheid voor het onderzoek van Jos van Loon.