Achtergrond

Omhoog

30 september 2018

Signe van de Vegte (3) komt aanrijden op haar loopfietsje, vergezeld door haar moeder en haar kleine broertje van twee maanden. Signe heeft de ziekte van Ullrich, een spierziekte, waardoor ze niet zelfstandig kan staan.

meisje kijkt naar roze ballonnen op muur

Ze gaat drie ochtenden per week naar de therapeutische kleutergroep van het revalidatiecentrum Klimmendaal in Arnhem. Vandaag is het tijd om samen met ergotherapeut Maarten Wins te oefenen met de Nebulawand om zo haar spieren meer op te rekken. De Nebulawand - ontwikkeld met steun van het Technologiefonds van het NSGK - is een interactieve wand met allerlei programma’s, geschikt voor alle niveaus, van jong tot oud.

Signe kent veel van de spelletjes en ze weet precies wat ze wil. Ze vindt het leuk om met de gekleurde lichtjes te tekenen, op haar knieën een trein achterna te gaan,  een koe te laten loeien door hem aan te raken, naar een verhalenvertellende zon te luisteren en nog veel meer. Halverwege de sessie wil Signe weer op haar loopfietsje, zodat ze - als ze heel ver haar hand uitreikt - de ballonnen uit de lucht kan plukken.

Gedurende de oefeningen gaat Signe regelmatig even kijken bij haar broertje en na een half uurtje spelen met de Nebulawand heeft ze het weer gezien. Ze wil naar huis om te helpen met luiers verschonen, ook heel belangrijk!

Deze pagina is een onderdeel van: