Achtergrond

Online magazine over zorg in onderwijstijd

06 juli 2023

Lees nu deel 2 van het online Magazine 'Iedereen doet mee'; een magazine over het organiseren van zorg in onderwijstijd voor kinderen en jongeren met een complexe ondersteuningsbehoefte.

Hoe organiseer en financier je zorg in het onderwijs voor kinderen en jongeren met een complexe ondersteuningsbehoefte? Ouders, scholen, jeugdhulpaanbieders, gemeenten en andere betrokkenen weten dat dit in de praktijk nog niet zo eenvoudig is. De ministeries OCW en VWS komen daarom met wetgeving om de organisatie en financiering te vereenvoudigen.  

Oplossingenlabs
Maar een wetswijziging is een langdurig traject. In de tussentijd organiseren het NJi, Sectorraad GO, VNG en VGN,  in samenwerking met DSP, Oberon en de zorgarrangeurs van Onderwijsconsulenten de zogeheten Oplossingenlabs. In deze bijeenkomsten kijken we naar wat er al wel mogelijk is binnen de huidige kaders.

Online magazine Iedereen doet mee
De opbrengsten van de Oplossingenlabs verzamelen we in 'Iedereen doet mee': een online magazine over zorg in onderwijstijd: Home - Iedereen doet mee (foleon.com)
Nieuw is deel 2 over inzicht: het verhaal achter de cijfers. Aan het woord komt Martine, moeder van Jurre, die het Angelman syndroom heeft. We besteden aandacht aan de meest recente beleidsontwikkelingen en aan de beleidssimulatie uit het onderzoek van DSP | Oberon. Ook lees je  hoe de Mytylschool Prins Johan Friso collectieve financiering heeft aanpakt.
Inzicht - Iedereen doet mee (foleon.com)

Het NJi organiseert de Oplossingenlabs met de VNG, VGN, Sectorraad GO, in samenwerking met DSP-groep, Oberon onderzoek en advies en de zorgarrangeurs van de Onderwijsconsulenten. Het volgende oplossingenlab is op 7 november 2023. Klik hier voor meer informatie en het aanmeldformulier. 

 

Foto van Maartje van der Rijt
Wil je meer weten?
Neem contact op met Maartje van der Rijt

Deze pagina is een onderdeel van:

Thema: