Achtergrond

Wappsites

Sanne van der Hagen is adviseur bij Buro Wisselstroom. Ze adviseert zorgorganisaties hoe zij met behulp van online toepassingen hun zorgaanbod beter kunnen laten aansluiten bij de belevingswereld van hun cliënten.

Naar het ziekenhuis

Een ziekenhuisbezoek is eigenlijk altijd wel spannend. En helemaal als er iets met je aan de hand is. Veel mensen vergeten wat de dokter heeft gezegd en het is ook niet altijd duidelijk wat je precies moet doen. Gelukkig wil de dokter ook dat jij het snapt. En daarom is er de [i]patient journey app[i]. Dit is een app die je precies uitlegt wat er gaat gebeuren. De app stuurt je een herinnering als je bijvoorbeeld nuchter op een afspraak moet verschijnen.
#app #apple #android #gratis #patientjourneyapp.nl

Bijsluiter lezen

En als er dan echt iets aan de hand is (als je in het ziekenhuis bent geweest), dan krijg je soms medicijnen. En bij medicijnen horen bijsluiters en bijsluiters zijn ingewikkeld. Sommige mensen noemen ze zelfs onbegrijpelijk. Dat weten we eigenlijk allemaal wel. Dus laten we ons voorlichten door de apotheker of we proberen toch dat dunne papiertje met de kleine lettertjes te lezen. Gelukkig zijn er ook mensen die dit een beetje eenvoudiger hebben gemaakt. Op apotheek.nl kun je vragen stellen over medicijnen en worden moeilijke woorden makkelijk uitgelegd. Daarnaast bestaat ook kijksluiter.nl. Deze site is niet zomaar toegankelijk voor iedereen. Dat is een nadeel, maar de video’s zijn heel mooi en duidelijk. Vraag aan je apotheker of hij aangesloten is bij kijksluiter.  Medicijnen blijven ingewikkeld, maar op deze manier kun je ze wel wat makkelijker begrijpen. #website #gratis #gezondheidsvaardigheden #medicijngebruik #zorganimaties.nl/kijksluiter

Dating

Wie wil er nu niet de liefde van zijn leven vinden? Iedereen toch? Voor mensen met een verstandelijke beperking is het soms wat lastiger om een liefde te vinden dan voor anderen. En daarom zijn er (gelukkig!) een boel datingsites speciaal voor deze groep mensen. Er zijn ook mensen die weer andere mensen helpen bij het vinden van een liefde. Dat is handig als je een datingsite spannend of moeilijk vindt. Je kan de verzameling bekijken op het Kennisplein in de bundel ‘technologie en apps’.
#gratis #betaald #dating #kennispleingehandicaptensector.nl

Lekker ontspannen

Deze is voor iedereen die stiekem na het werk nog een half uurtje in de snoezelruimte doorbrengt.
Ze hebben nu iets heel fijns bedacht. Het ultieme snoezelen. Een klein hokje waar je in mag - geen waterbed aanwezig, dat komt vast nog - en dan gaat de deur dicht. Je krijgt een virtual reality-bril met een film van bijvoorbeeld een strand. Dan hoor je daar geluiden bij, het wordt warm of koud, er is wind en ze blazen ook de geur van de zee de cabine in. Het bestaat. Echt waar. Bekijk hier het filmpje van Philadelphia: bit.ly/stiekemsnoezelen, of bezoek de site van de mensen die de cabines maken, sensiks.com.

Deze pagina is een onderdeel van: