Achtergrond

Wappsites

Sanne van der Hagen is adviseur bij Buro Wisselstroom. Ze adviseert zorgorganisaties hoe zij met behulp van online toepassingen hun zorgaanbod beter kunnen laten aansluiten bij de belevingswereld van hun cliënten.

Hulpmiddelen bestellen

Werk je in de zorg en is het bestellen van hulpmiddelen best een complex en traag proces? Dan is het misschien een goed idee om eens een kijkje te nemen op de site van Duxxie. Met Duxxie kun je gemakkelijk producten zoeken, vinden en bestellen. Duxxie regelt ook de afhandeling met de zorgverzekeraar.
#gratis #betaald #hulpmiddelen #Duxxie.nl

Kook app

Bij mijn weten is er al heel lang behoefte aan een handzame app die ondersteunt bij het koken. Daarom zijn er ook tientallen sites en apps die je helpen bij het kiezen van je menu, het maken van je boodschappenlijstje en het koken van je maaltijd. Humanitas DMH heeft aan dit aanbod een mooie nieuwe app toegevoegd. Er zitten nog maar vijf recepten in. Hopelijk komen er snel meer!
#gratis #koken #Android #bit.ly/kookapp

Game voor herstel na Hersenletsel

Wanneer je hersenletsel oploopt, is het van belang om goed te herstellen. Dat kan onder andere door verschillende oefeningen te doen. Dat oefenen duurt lang en wordt vaak saai gevonden. Gelukkig worden er ook experimenten gedaan om te onderzoeken of herstel ook plaats kan vinden door een game te spelen. Dit zorgt voor meer motivatie en maakt het vooral veel leuker.  ‘De Schakelaar’ is een van de games die op dit moment onderzocht wordt.
#yellowriders.com/projects

Privacy

Begin dit jaar konden jullie hier lezen over de privacywijzer app voor zorgverleners (bit.ly/privacywijzerapp). Nu is er ook voor de jeugd zelf een privacyapp. Wat mogen mensen over je weten? Wie kan welke informatie zien? En wat moet je doen als je het ergens niet mee eens bent? De app is gebruiksvriendelijk en wordt ondersteund met veel korte animaties. Spread the word!
#app #website #gratis #privacy.jeugdconnect.nl

Inspirerende robots

Robots zijn regelmatig in het nieuws. Gaan ze onze banen overnemen? Gaan ze ervoor zorgen dat de werkdruk eindelijk minder wordt? Of gaan ze ervoor zorgen dat iedereen de zorg kan blijven ontvangen die hij of zij nodig heeft? In ieder geval is het goed om af en toe eens te kijken wat er allemaal al kan. En wat een robot misschien voor jou kan betekenen? Bijvoorbeeld op tijd je planten water geven of je vloer stofzuigen als je aan het werk bent. Neem af en toe een kijkje op deze handige site. Laat je inspireren.
#website #gratis #robots #robots.nu

Deze pagina is een onderdeel van: