Congres Onderwijs op Maat

09:00
13:00
NBC, Blokhoeve 1 (3438 LC Nieuwegein)

Organisaties in de gehandicapten- en ouderenzorg willen het beroepsonderwijs beter laten aansluiten op volwassenen: op maat, flexibel en erkend. Volwassenen hebben andere behoeften en wensen dan jonge schoolverlaters en brengen ook andere vaardigheden, competenties en ervaringen mee. Dat stelt andere eisen aan het onderwijs.VGN en ActiZ hebben de handen ineengeslagen voor een nieuwe aanpak: leereenheden. Samen met het onderwijs en de ministeries van VWS en OCW zien we dit als de aanpak voor de vele nieuwe zij-instromers en voor medewerkers die zichzelf verder willen ontwikkelen.
Omdat het maximaal aantal aanmeldingen is bereikt, kunt u zich helaas niet meer aanmelden voor dit congres.

Tijdens het congres ‘Onderwijs op Maat: flexibel beroepsonderwijs voor volwassenen’ gaan we dieper in op de betekenis van opleiden op maat. Wat betekent dit voor uw zorgorganisatie en voor het onderwijs? Wat houdt de aanpak leereenheden in en wat levert het op? Hoe gaan we in het nieuwe schooljaar als onderwijs, werkveld en ministeries van VWS en OCW hiermee aan de slag?

Programma

Het wordt een interactief en inspirerend programma. Mooie ervaringsverhalen worden gedeeld en het World Café opent de deuren. Samen gaan we aan de slag met verschillende thema’s rondom onderwijs op maat. Tot slot overhandigen we de leereenheden aan de ministeries van VWS en OCW.

Voor wie

Zorgprofessionals, opleiders, afdelingsmanagers en ontwikkelaars uit het werkveld, onderwijs (MBO/HBO), ministeries en andere betrokkenen die actief zijn op dit thema zijn van harte welkom.

In de zorg voor gehandicapten, ouderen, chronisch zieken en andere kwetsbaren werken nu zo’n 600.000 mensen, maar er zijn nog veel meer handen nodig. VGN en ActiZ zetten, samen met haar leden, fors in op nieuwe instromers. Zij hebben een andere leervraag en andere leerbehoeftes. Met Onderwijs op Maat geven we dat vorm en inhoud.