RegioPlus, ActiZ, GGZ Nederland en VGN

Hoe hoog staat een veilige zorgrelatie in uw organisatie op de agenda?

16:00
19:00
Utrecht, Fort Voordorp

Op dinsdag 8 oktober, in de Week van de Veiligheid, organiseren RegioPlus, ActiZ, GGZ Nederland en VGN in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de themabijeenkomst Veilige zorgrelatie.

Tijdens de bijeenkomst is er aandacht voor de wettelijke verplichtstelling van het Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn.

Wilt u meedenken over oplossingsrichtingen, de wettelijke verplichtstelling én samen met branchegenoten een volgende stap zetten in het beschermen van kwetsbare cliënten?

Meld u dan hier aan.

Ouderen, zieken en gehandicapten die afhankelijk zijn van zorg en ondersteuning hebben recht op een veilige zorg- en woonomgeving, inclusief professionals en vrijwilligers die hen beschermen en die zij volledig kunnen vertrouwen. Helaas lukt het ons niet altijd om dit te waarborgen. De impact op kwetsbare cliënten en hun naasten is groot als het misgaat. Vaak vragen we ons dan af hoe het heeft kunnen gebeuren en hoe we het hadden kunnen voorkomen.

Het is belangrijk om ons steeds weer af te vragen of we als sector wel de maximale inspanning leveren om veiligheid binnen de zorg te realiseren. Alle risico’s beheersen is een utopie, maar waar trekken we de grens van wat beheersbaar is? Hoe kijken we naar instrumenten als het Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn, die bedoeld zijn om de veiligheid van cliënten te bevorderen? En aan welke randvoorwaarden zou de wettelijke verplichtstelling moeten voldoen? Tot slot, hoe kunnen we komen van een ‘papieren werkelijkheid’ tot een praktijk waarin de sector echt leert van (misstanden in) het verleden, maatregelen neemt en met een actiegerichte houding de veiligheid in de sector borgt?

Het is tijd om hierover met elkaar in gesprek te gaan en de balans op te maken. Tijdens de bijeenkomst gaan we in op bovenstaande thema’s. Waar staan we nu en waar willen we heen?

Voor wie?
De bijeenkomst is bedoeld voor bestuurders en P&O managers in Zorg en Welzijn. 

Graag tot ziens op 8 oktober!

RegioPlus, ActiZ, GGZ Nederland en VGN

Deze pagina is een onderdeel van: