Schrijf je in voor de schrapsessie Regeldruk

13:00
16:30
Middin – Kantoor Rijswijk

De inschrijving voor de schrapsessies ‘Regeldruk’ gehandicaptenzorg is begonnen. Samen werken aan minder regels en daarmee meer tijd voor de zorg en de cliënt. Doe mee en meld je aan voor een gratis schrapsessie. In 2019 organiseren we er 6 door heel Nederland! Je bent van harte welkom!

Administratieve lasten zorgen voor frustraties in de zorg. Het leidt af van persoonlijke aandacht voor de cliënt en het wordt als frustrerend ervaren door medewerkers in de gehandicaptenzorg. Aan de andere kant hoort bij professionele zorg ook een goede vastlegging en verantwoording, en dat gaat niet zonder administratieve processen. In de jaarlijkse Berenschot enquete bij medewerkers in de langdurige zorg komt naar voren dat medewerkers in eigen beleving inmiddels 31% van hun tijd aan administratieve processen besteden, terwijl ze de helft daarvan acceptabel achten. Hier is dus volop ruimte voor verbetering!

Samen werken aan minder regels

Tijdens de schrapsessies ga je samen aan de slag met het ‘snappen, schrappen en verbeteren’ van regels en werkprocessen. We verkennen waar regels vandaan komen, hoe je nieuwe (onnodige) regels voorkomt en hoe je processen kunt verbeteren en hoe je het thema administratieve lasten in je organisatie op de kaart kan zetten. 
In de bijbehorende snapsessie (die ongeveer 8 weken na de schrapsessie plaatsvindt) ga je met andere organisaties ervaringen met het aanpakken van jullie administratieve lasten uitwisselen en kun je in gesprek met partijen als de overheid, voedsel- en warenautoriteit of inspectie over de registratielasten op inhoudelijke thema’s.

De gezamenlijke opbrengst van alle schrapsessies wordt ook besproken met landelijke regelgevende partijen als de Nza en VWS, om te kijken welke regels kunnen worden teruggedrongen of geschrapt.

Verschillende disciplines

De schrapsessies zijn bedoeld voor een multidisciplinair team van 5 tot 8 medewerkers van een organisatie uit de gehandicaptenzorg. Dit betekent dat verschillende disciplines mee doen: begeleiders, persoonlijk begeleiders, ambulant begeleiders, andere zorgmedewerkers, kwaliteits-/beleidsmedewerkers, zorgmanagers, bestuurders en managers. Deze gevarieerde groep is waardevol omdat je zo een gezamenlijk draagvlak creëert en meer impact bereikt in de eigen organisatie!

Wanneer?  

Programma

13.00 – 13.30 uur Inloop
13.30 – 13.45 uur Plenair programma
13.45 – 15.15 uur Aan de slag: werken aan minder regeldruk
15.15 – 15.45 uur Kennis uitwisseling & resultaten delen
15.45 – 16.30 uur Hoe nu verder?
Vanaf 16.30 uur Borrel

Via deze link vind je meer informatie over de 6 snapsessies en de 2 bijbehorende snapsessies. Ook zijn hier de ervaringen, waaronder bevindingen en een filmpje, vanuit de al eerder gestarte schrapsessies in de ouderenzorg te vinden. 

Aanmelden schrapsessies

Meer informatie over het programma en de beschikbare data vind je in het thema Ontwikkelingen gehandicaptenzorg. Hier kun je je ook aanmelden. Aan elke bijeenkomst doen 8 - 10 teams mee. De schrap- en snapsessies zijn gratis. Let op, meld je snel aan want vol is vol! 

(Ont)regel de langdurige zorg
 

De schrapsessies worden georganiseerd door BPSW, NIP, NVAVG, NVO, StAG, VGN en V&VN, in samenwerking met het ministerie van VWS en Vilans. De schrapsessies zijn onderdeel van het programma (Ont)regel de langdurige zorg.

Deze pagina is een onderdeel van: