HR Netwerkbijeenkomst "aantrekkelijk werkgeverschap" - deze bijeenkomst gaat door (heeft plaatsgevonden)

12:00 17:00
The Colour Kitchen Zuilen, Utrecht

De HR Netwerkbijeenkomst heeft als thema “aantrekkelijk werkgeverschap”. Nieuwe medewerkers aan je binden is één, ze blijven boeien en behouden is evenzeer een grote opgave als we kijken naar de uitstroom uit onze sector. Wat maakt onze sector en jouw organisatie aantrekkelijk om in te (blijven) werken? Hoe houden we medewerkers vast. Rond die vragen organiseren we op 12 maart een dag met een hoog interactief gehalte. Kennis en inzichten delen, verrijkt immers! En we laten ons prikkelen en inspireren. Elke medewerker die we vasthouden hoeven we tenslotte niet te werven én op te leiden.

kerndocumentenenhandreikingen

Programma

12.00  Inloop met lunch
13.00

Start programma:

 • Welkomstwoord door Gerard Schoep, manager arbeidszaken VGN
 • Theatercollege “Schaamteloos leven en werken” door Aukje Nauta, hoogleraar aan de Universiteit Leiden en expert op het gebied van duurzame inzetbaarheid en sociale innovatie
14.15 Workshopronde 1
15.00 Wisselpauze
15.15 Workshopronde 2
16.00 Netwerktijd met een hapje en drankje (tot 17.00 uur)


Locatie

The Colour Kitchen Zuilen, Prinses Christinalaan 1, 3554 JL in Utrecht.

Theatercollege “Schaamteloos leven en werken”

Veel mensen hebben naast hun reguliere baan een onbetaalde bijbaan: verbloeming. Oftewel: mensen steken veel tijd en energie in het verbloemen van hun zwaktes, verbeteren van hun imago en het managen van de indruk die ze op anderen maken. Met als gevolg dat mensen minder leren dan als ze schaamteloos zouden uitkomen voor wat ze nog niet kennen of kunnen. Wat als we organisaties zodanig vormgeven dat mensen, vrij van schaamte, zichzelf kunnen zijn? Waardoor ze zich optimaal kunnen ontplooien? Dat eindelijk wél die aanspreekcultuur ontstaat, waarin men elkaar feedback geeft en daardoor continu leert? En mensen zich veilig en vertrouwd voelen bovendien?

Aukje Nauta is spreker, schrijver, psycholoog en medeoprichter van FactorVijf, een bureau dat onder meer workshops en trainingen verzorgt op het gebied van duurzame inzetbaarheid, dialoog en vernieuwing van arbeidsrelaties.
Aan de Universiteit Leiden is Aukje hoogleraar ‘enhancing individuals in a dynamic work context’.

Workshops rond Aantrekkelijk Werkgeverschap

De workshops die wij voor je hebben georganiseerd zijn:

 1. Imago: reputatie of frustratie
  Wat is het imago van de gehandicaptenzorg en hoe kijken wij daar zelf naar? Weten potentiële medewerkers wat werken in de gehandicaptenzorg inhoudt en hoe mooi het is? Bouwen we aan een goede reputatie of leidt het imago tot frustratie? Samen kijken we hoe we er voor staan en wat we nog moeten doen. Door Johan van Ruijven en Sam van den Brink, VGN
 2. Dialoog en Leiderschap. 
  Veranderende arbeidsverhoudingen vragen om vertrouwen en ruimte en vergen ander leiderschap: Wat betekent dat voor jou? Door Remco Bakker, Raphaëlstichting en Maarten Hüttner, VGN
 3. Waar word je blij van? 
  Werkplezier; Wat is het voor jou? Wat is het voor jullie als team/groep? Hoe kun je dit als zorgorganisatie vergroten? Aan de hand van de ervaringen bij Amarant gaan we hierover in gesprek. Door Martijn Lunenborg en Imelda Hollegien, Amarant.
 4. Wat is meer waard: diploma of vakbekwaamheid en ervaring? 

  Hoe zorg je ervoor dat mensen met interesse en aanleg voor ons werk zo gemakkelijk en efficiënt mogelijk aantoonbaar toegerust zijn voor het vak van begeleider. Flexibel opleiden naar vakbekwaamheid en diploma, via praktijk-gestuurd leren en leereenheden…. en misschien ook een ééndags-assessment?

  Door Elise Nieuwhof, ’s Heeren Loo
 5. Gehandicaptenzorg uit beeld?!
  Wat betekenen de resultaten uit het onderzoek naar de beeldvorming over de gehandicaptenzorg van studenten binnen de opleiding Social Work en SPH van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen voor Aantrekkelijk werkgeverschap? Door Maaike Hermsen en Loes van Woesik, Hogeschool Arnhem en Nijmegen.

Aanmelden

De aanmeld termijn is verlopen. Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden.

Meer informatie

Heb je vragen over de HR Netwerkbijeenkomst? Neem dan contact op met Joke de Vries, secretariaat@vgn.nl of 030-2739303.

portretfoto van Gerard Schoep
Wil je meer weten?
Neem contact op met Gerard Schoep

Deze pagina is een onderdeel van: