Verslavingskunde Nederland

Webinar 'Goede zorg = Rookvrije zorg'

13:00
14:00
Online
Stoppen met roken

Verslavingskunde Nederland organiseert een webinar speciaal voor professionals van zorginstellingen die samen hun zorgorganisatie rookvrij willen maken, zoals medewerkers van de GGZ, ouderenzorg, jeugd(gezondheids)zorg, ziekenhuizen, revalidatiezorg, verslavingszorg, gehandicaptenzorg. En verder voor iedereen die vragen heeft over het rookvrij maken van hun (zorg)organisatie.

Waarover gaat het webinar?

Drie sprekers nemen ons mee in het verhaal van rookvrije zorg, juist nu.

  • Esther Croes, arts-epidemioloog bij het Trimbos-instituut, spreekt over het belang van rookvrije zorg en stoppen met roken, juist in deze tijd van corona. Haar presentatie gaat over de relatie tussen roken (nicotine) en het oplopen en de ernst van Covid-19. Ze bespreekt hoe stress de motivatie van rokers beïnvloedt.  
  • Robert van de Graaf, verslavingsarts KNMG, vertelt hoe je het rookvrij maken van je eigen organisatie praktisch kunt aanpakken en welke hulpmiddelen je hiervoor kunt gebruiken. We waren immers al begonnen met het rookvrij maken van de zorg en hoe gaan we hier mee door en welke hulp kun je hier bij gebruiken.
  • Noor Rikkers – Mutsaerts, kinderlongarts bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), vertelt een aantal goede voorbeelden over het rookvrij maken van het LUMC. 

Er is een mogelijkheid om tijdens het webinar vragen te stellen, die aan het eind van de sessie beantwoord zullen worden.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar rookvrijezorg@trimbos.nl. Je krijgt dan een dag van tevoren een mail met de link. Kijk voor meer informatie op de website van Verslavingskunde Nederland en Rookvrije Zorg.