Het ministerie van VWS, het Nederlands Jeugdinstituut en de VNG

Voor de Jeugd Dag – Verruim je blik

Online vanuit de Westergas Amsterdam

Een brede blik op het jeugdveld. Dat krijg je als je deelneemt aan de Voor de Jeugd Dag. We richten onze blik op een sterke basis van ouders en omgeving. Dit doen we om kinderen en jongeren zo veilig, thuis en kansrijk mogelijk te laten opgroeien. Ook kunnen we met een sterke basis voorkomen dat kinderen en jongeren onnodig in de jeugdhulp belanden. Als het echt nodig is dan moeten we natuurlijk wel goede toegankelijke zorg kunnen bieden. Wat vraagt dit van jou op je werk en daarbuiten? Daarover gaat het op de Voor de Jeugd Dag.

Verruim je blik met kennis en ideeën, bijvoorbeeld door te gluren bij je buren of  te luisteren naar een inspirerende spreker.

Live vanuit de Westergas, thuis vanuit je eigen stoel

Dit jaar is de Voor de Jeugd Dag ook weer live vanuit de Westergas. Met een groot versc hil: je volgt het event vanuit je eigen stoel. Elkaar gewoon ontmoeten zit er dit jaar niet in, maar de ontwikkelingen rondom thema’s die de jeugd raken staan nooit stil. Zeker nu de wereld in korte tijd zo is veranderd. Zoals ieder jaar zetten we die thema’s in de spotlights tijdens de Voor de Jeugd Dag. En het bijkomend voordeel is dat dit jaar nog meer bezoekers kunnen deelnemen en de zalen nooit vol raken!

De Voor de Jeugd Dag 2020 volg je vanaf één overzichtelijke online plek en vanuit je eigen stoel. Hier kies je de programma onderdelen die je digitaal wil volgen en neem je ook deel aan gesprekken, discussies, polls tijdens de sessies. Zelfs aan het klassieke ‘inloop’-moment voor deelnemers én aan het Jeugdplein met standjes is gedacht, met volop gelegenheid voor interactie via video of chat. Tussen de sessies door kun je terecht op het Jeugdplein en verzorgt Tako Rietveld (De Kindercorrespondent) live korte interviews  met kinderen en jongeren uit het veld.

Het belooft, net als voorgaande jaren, een inspirerende, bruisende en leerzame dag te worden. We ontmoeten jullie graag digitaal op 2 november 2020! 

Meer informatie en aanmelden

Ga naar de website van de Voor de Jeugd Dag!

Deze pagina is een onderdeel van: