StroomOPloop Symposium

StroomOPloop voor jeugdhulpprofessionals

15.00
20.00
Diverse locaties in Nederland
Banner StroomOPloop
Banner StroomOPloop

Eerder, sneller en beter passende hulp bieden aan kwetsbare jongeren en ouders, zo thuis mogelijk: hoe doe je dat? Tijdens de StroomOPloop op 10 december dagen we je uit, inspireren en motiveren we je om samen de koers voor een betere jeugdhulp uit te zetten. De StroomOPloop is een hybride, kleinschalig event me inspiratietalks vanuit een centrale studio. In regionale ‘pop-uprestaurants’ met live-verbinding kijk en praat je mee, samen met andere jeugd- en onderwijsprofessionals. Verbinding, inspiratie en stroomopwaarts leren en verbeteren staan centraal.

De StroomOPloop is een samenwerking tussen StroomOP, Branches Gespecialiseerde Zorg voor Jeugd, Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, Landelijk Kenniscentrum LVB en het Nederlands Jeugdinstituut. StroomOPloop maakt zich sterk voor een sterker voorveld, onderwijs op maat, netwerkzorg, gezinsgericht werken, de inzet van ervaringsdeskundigheid en ontwikkeling van vernieuwende jeugdhulp met een Plus. StroomOppers zijn o.a. Frederique Coelman, Lieke van Domburgh, Peter Dijkshoorn, Arne Popma, Suzan Terweij, Martijn Zaal, Mohini Awadhpersad, Xavier Moonen en Monika Scholten.

Inspirerende talks, diner & discussie in jouw regio

  • Live talks vanuit een centrale studio over StroomOpwaarts werken van o.a.
    • Danielle Braun, auteur van de Corporate Tribes over netwerksamenwerking;
    • Arne Popma, kinder- en jeugdpsychiater, over de spanning van werken in jeugdhulp;
    • Carlijn Mol, jeugdkwartiermaker en ervaringsdeskundige, en Marian Dobbe, bestuurder KOOS Utrecht over het versterken van het voorveld en ambulantisering in de jeugdhulp.
  • Diner in pop-uprestaurant met jeugdhulpprofessionals uit je eigen regio
  • Tafeldiscussies met live-stream naar de centrale studio

Meld je nu al aan

Wil je dat wij een gratis stoel voor je reserveren in een pop-uprestaurant naar keuze ? Meld je dan nu aan en laat weten waarom jij graag bij de StroomOPloop wilt zijn. Wat zijn jouw ideeën over stroomopwaarts werken? En welke ‘ja-maars’ staan jouw ideeën in de weg? De pop-uprestaurants hebben een beperkt aantal stoelen, dus wees er snel bij. Je kunt je via deze website inschrijven.  

Volg de StroomOPcast met Malou van Hintum

Wekelijks StroomOp-inspiratie van jeugdhulpprofessionals? Journaliste Malou van Hintum gaat de komende weken in gesprek met professionals en ervaringsdeskundigen over stroomopwaarts werken in jeugdhulp. Wat is nodig aan kennis en skills bij professionals, welke diagnostische middelen en interventies zijn effectief, maar ook wat is er in organisaties nodig om te leren en te verbeteren? En zijn er voorbeelden die laten zien dat het mogelijk is om stroomopwaarts en zo thuis mogelijk de hulp aan kinderen, jongeren en hun gezinnen te verbeteren?