Online bijeenkomst

Online bijeenkomst voor VGN-leden en scholen: erkende en gesubsidieerde mbo-certificaten

10:00
11:00
Online

Voor 3000 erkende mbo-certificaten binnen de zorg, heeft het ministerie van VWS een subsidie beschikbaar gesteld. Het gaat om mbo-certificaten die gericht zijn op individuele ondersteuning, waarvoor werkgevers geen inschrijfgeld betalen. Hiermee zijn nieuwe medewerkers snel inzetbaar op een essentieel deel van de werkzaamheden binnen de zorg. Een snelle leerroute is hard nodig voor een flexibele instroom en doorstroom van personeel.

Op donderdag 15 april organiseert de VGN van 10.00 tot 11.00 uur een online bijeenkomst over de ins en outs van deze erkende mbo-certificaten, de bijbehorende subsidie, de voordelen voor de studenten én voor de werkgevers.

De bijeenkomst is met name interessant voor HR-medewerkers, opleidingsfunctionarissen, recruiters, zorgmanagers van zorgorganisaties in de gehandicaptenzorg en daarnaast voor scholen.

In een interactief programma worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Mbo-certificaten en de overlap met leereenheden
  • Het civiele effect van de erkende certificaten en de relatie tot vakbekwaamheid
  • De Nationale Zorgklas en haar digitale/hybride aanbod
  • De inzet van mbo-certificaten door een eigen opleider
  • De benodigde begeleidingsstructuur in de werkpraktijk

De VGN organiseert na deze bijeenkomst een aantal spreekuren om dieper in te gaan op de eventuele vragen die tijdens deze bijeenkomst naar voren komen. Deze zijn gepland op: dinsdag 20 april van 12.00-13.00 uur, woensdag 21 april van 9.00-10.00 uur en donderdag 22 april van 9.00-10.00 uur. Meer informatie hierover volgt.

Hier lees je meer informatie over de bijeenkomst van 15 april. In dit artikel vind je meer informatie over de drie sprekers.

Aanmelden

Aanmelden voor deze bijeenkomst op donderdag 15 april kan via onderstaand aanmeldformulier. Op maandag 12 april sluit de inschrijving en vol is vol!

Deze pagina is een onderdeel van: