VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam, politie, openbaar ministerie, landelijk kenniscentrum LVB en Betaalvereniging Nederland Webinar

Webinar Geldezels voor professionals (heeft plaatsgevonden)

10:00 11:30
Webinar

In ruil voor wat geld geven (vaak kwetsbare) jongeren en jongvolwassenen criminelen toestemming tijdelijk grote bedragen op hun rekening te zetten. Een kleine moeite met helaas grote gevolgen.

webinar

Veel criminele praktijken kunnen alleen met dit soort ‘geldezels’ plaatsvinden: de crimineel blijft buiten beeld, maar de geldezel is wel traceerbaar en hangt allerlei straffen boven hoofd. We willen de keten graag doorbreken!

Inhoud webinar

Tijdens het webinar wordt er ingegaan op de problematiek, wat de gevolgen zijn voor geldezels, de signalen die u kunt opvangen en hoe we kunnen voorkomen dat jongeren worden verleid tot het geldgezelschap. Er wordt gezorgd voor een afwisselend en interactief programma met medewerking van onder andere de politie, banken, de reclassering en wetenschap. In anderhalf uur weet u wat u moet weten om de jongeren die u begeleidt te beschermen en mee te helpen het criminelen een stuk lastiger te maken. U bent van harte uitgenodigd!

Voor meer informatie en aanmelden.  

Deze pagina is een onderdeel van: