StroomOp Online bijeenkomst -

Praat mee met StroomOP op Clubhouse (heeft plaatsgevonden)

20:30 21:15
online

Wil je meedenken over eerdere, snellere en beter passende en liefdevolle hulp voor kwetsbare jongeren? Praat dan mee, elke dinsdagavond vanaf 20:30 uur in Club ‘Voor betere jeugdhulp’ van StroomOP. Gehost door Malou van Hintum (wetenschapsjournalist gespecialiseerd in psyche & gezondheid) en Carlijn Mol (ervaringsdeskundige en kwartiermaker jeugd bij KOOS Utrecht). StroomOP is een netwerk van jeugdhulpverleners en onderwijsprofessionals dat de jeugdhulp wil verbeteren. Door ideeën uit te wisselen, van elkaar te leren en met elkaar op te trekken. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter. Je bent van harte welkom op Clubhouse. Nu ook beschikbaar voor Android.

logo StroomOP podcast jeugd

Wat maakt iemand een goede hulpverlener? Zijn we allemaal ervaringsdeskundig? Hoe kunnen ouders en hulpverleners goed samenwerken? Welke meerwaarde levert samenwerking met hulpverleners uit de zorg en het sociale domein op? Hoe kan de gemeente de jeugdhulp versterken? En hoe zorgen we ervoor dat we in, door en tussen systemen, toch de juiste hulp kunnen bieden? Deze en veel meer vragen komen langs in de Club ‘Voor betere jeugdhulp’ van StroomOP. 

Line-up Club ‘Voor betere jeugdhulp’ 

Dinsdag 8 juni: Hoe kan de suïcidepreventie in de jeugdhulp beter? Met Stijn Loeffen (113), Klaas Reis (Elker) en Gunou Mahmoud (ExPex). 

Dinsdag 15 juni *: Stigma in jeugdhulp: wie is aan zet? Met Frank Bonekamp (SocialRun), Anita Hubner (schreef: ‘Vertel ik het wel of vertel ik het niet? Omgaan met het stigma op psychische aandoeningen’) en Jerry Allon (zelfstandige in ervaringswerk).

Dinsdag 22 juni *: Al die regels en protocollen staan onze missie in de weg: hoe kunnen we professioneel rebelleren? Met Kevin Scholte (De Koppeling en Ambassadeur Jeugd) en Jan Pieter Meijer.
Hoe kun je meedoen?

Clubhouse is sinds kort zowel geschikt voor iPhone als voor Android. Je kunt op Clubhouse als je daarvoor een uitnodiging krijgt van iemand die er al op zit, of als je je aanmeldt bij de app en iemand je toelaat. Mail naar stroomop@bgzj.nl en we nodigen je uit. Let op: meld je je aan bij Clubhouse, dan deel je automatisch de contactenlijst met deze app.

Waarom Clubhouse?

Op Clubhouse kunnen we laagdrempelig in gesprek met elkaar, en kun je aan de hand van ieders bio ook meteen zien met wie je praat. Door op een vaste tijd en dag informatie en ideeën met elkaar uit te wisselen, hopen we dat jeugdhulpprofessionals, ervaringsdeskundigen en andere betrokkenen elkaar gemakkelijk wekelijks kunnen spreken, leren kennen, en elkaar ook goed kunnen vinden. Iedereen kan meedoen, wat betekent dat ook iedereen kan meeluisteren. Wij kiezen voor de open en niet voor de besloten mogelijkheid om elkaar te spreken, omdat we graag zo veel mogelijk mensen erbij betrekken.