Online bijeenkomst

Lab 2030: Talentontwikkeling in werk en dagbesteding (heeft plaatsgevonden)

14:00 16:00
Online

Wil jij meer te weten komen over ontwikkelingen in de dagbesteding? Wil je inspiratie opdoen, leren van ervaringen van andere organisaties en in gesprek gaan over dit onderwerp? Meld je dan aan voor het Lab 2030.  

Foto van een deelnemer aan de dagbesteding van het 3D Lab van Philadelphia
Een deelnemer aan de dagbesteding van het 3D Lab van Philadelphia. Foto door Hans Tak.

Lab 2030 

Lab 2030 is een digitaal oplossingslab waarmee we met elkaar stappen willen zetten in de ambities die de gehandicaptenzorg heeft opgesteld in de Visie 2030. Tijdens de Labs 2030 komen mensen met verschillende achtergronden samen om te werken aan een van de thema’s uit deze visie. Zo komen we met ieder Lab een stap dichter bij het waarmaken van deze visie.

In deze breed gedeelde visie voor de gehandicaptenzorg is een belangrijke plaats ingeruimd voor ‘werk’, in de volle breedte van dit woord. Binnen dit onderwerp is het vernieuwen van de dagbesteding een belangrijke ambitie. Daarom organiseren we rond dit thema een reeks Labs en staat deze eerste editie in het teken van ‘Talentontwikkeling in de dagbesteding’.  

Dagbesteding volop in ontwikkeling 

In de afgelopen decennia maakte dagbesteding een ontwikkeling door. Dagbesteding wordt steeds meer midden in de maatschappij aangeboden. Ook wordt meer ruimte gemaakt voor leren en ontwikkelen binnen dagbesteding.

Hoe willen we dat dagbesteding er in 2030 uitziet? En wat kunnen we nú doen om dat te bereiken? Daarover gaat het gesprek op donderdag 30 september. Het doel van deze bijeenkomst is om samen aan de slag te gaan aan de hand van verschillende voorbeelden van vernieuwing. Om elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Waarom werkt een voorbeeld wel of niet? Wat zijn belangrijke ingrediënten voor succes? 

Een voorbeeld dat aan bod zal komen is hoe zorgorganisatie Parc Spelderholt wonen, werken en leren heeft ingericht op basis van het wetenschappelijke onderzoek Perspectief op ontwikkeling. Tijdens het Lab 2030 gaat dagvoorzitter Gijs Wanders in gesprek met onderzoeker Selle van der Woude en met een ouder, een student en een medewerker van Parc Spelderholt.  

Wil je deelnemen aan het Lab 2030? Meld je dan aan door een mail te sturen naar secretariaat@vgn.nl. Dit kan uiterlijk tot woensdag 29 september 12.00 uur. Heb jij ook een inspirerend voorbeeld rond dagbesteding dat je graag wilt delen? Ook dat kan je aangeven via een mail naar secretariaat@vgn.nl.  

Voor wie? 

Dit Lab 2030 is allereerst bedoeld voor mensen die in de gehandicaptenzorg werken - bestuurders, zorgprofessionals, managers en beleidsadviseurs – en voor mensen die naar dagbesteding gaan. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom deel te nemen. 

Portretfoto Aart Bertijn
Wil je meer weten?
Neem contact op met Aart Bertijn

Deze pagina is een onderdeel van: