VGN Online bijeenkomst

VGN organiseert online bijeenkomst Opleiden op maat

9.30
11.30
Online

Op 29 oktober organiseert de VGN een online bijeenkomst ‘Opleiden op maat’. Hoe organiseer je flexibel opleiden binnen de organisatie? Hoe maak je een leertraject echt op maat, afgestemd op de behoefte van de potentiële medewerker? En hoe belangrijk is een aspirant periode voor diegenen die geen ervaring in de gehandicaptenzorg hebben?

Onderwijs

Zorgorganisaties in de gehandicaptensector hebben behoefte aan versnelde instroom en doorstroom van zorgmedewerkers om de continuïteit in de zorgverlening te waarborgen. Onderwijs op maat lijkt de oplossing. Tijdens de bijeenkomst op 29 oktober gaan we met elkaar in gesprek over opleiden op maat. Vanuit de VGN deelt beleidsadviseur Minie Eising de laatste stand van zaken ten aanzien van de erkende mbo-certificaten (met civiele erkenning). Welke mbo-certificaten kunnen ingezet worden en wat is de overlap met leereenheden? Daarna komen drie sprekers aan bod met praktijkvoorbeelden.

De weg naar opleiden op maat

Christine Zwarts, teamleider beroepsopleiden bij Pluryn vertelt over de route naar onderwijs op maat toe. Hoe krijg je de volledige organisatie mee? Hoe richt je opleiden op maat in de organisatie in? En hoe belangrijk is de samenwerking met bijvoorbeeld HR en Recruitment hierin?

Hoe maak je een leertraject op maat?

Vanuit Sherpa wordt ingegaan op de vraag hoe je bepaalt welke individuele zij-instromers welke leereenheden of mbo-certificaten nodig hebben om vakbekwaam aan de slag te kunnen gaan. Hoe maak je het onderwijs echt op maat?

Aspirantperiode voor nieuwe medewerkers

Philadelphia biedt mensen die in de gehandicaptenzorg willen werken maar geen ervaring hebben, een aspirantperiode aan. Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op het belang van zo'n periode waarin toekomstige medewerkers zich kunnen voorbereiden op het vak.

Ervaringen uitwisselen

Na de presentaties gaan de deelnemers in breakout rooms uiteen. De sprekers rouleren over de breakout rooms, zodat in elke breakout room alledrie de onderwerpen besproken kunnen worden, en ervaringen uitgewisseld kunnen worden.

Online bijeenkomst

De online bijeenkomst vindt op 29 oktober plaats van 9.30 tot 11.30 uur. De bijeenkomst is met name interessant voor opleidingsfunctionarissen, recruiters, HR-medewerkers en zorgmanagers van zorgorganisaties in de gehandicaptenzorg. Via onderstaand formulier kun je je tot 21 oktober aanmelden voor de bijeenkomst.

____________________________________________________________________________________

UPDATE:  De bijeenkomst van 29 oktober is inmiddels volgeboekt. We organiseren op 26 november van 9.30 tot 11.30 uur een tweede, extra bijeenkomst. Aanmelden voor de bijeenkomst van 26 november kan via deze link.

___________________________________________________________________________________

Deze pagina is een onderdeel van: