VGN en Vilans Online bijeenkomst

In herhaling: Online Dialoogsessie kwaliteitsrapporten 22 november 2021 (heeft plaatsgevonden)

13:30 16:30
Online via Zoom

Wegens succes de afgelopen twee jaar, organiseert VGN dit najaar opnieuw samen met Vilans, twee online dialoogsessies over de kwaliteitsrapporten en het kwaliteitskader. Dit keer met het kwaliteitsnetwerk en zorgmedewerkers. Vanuit de bedoeling samen te reflecteren en inspiratie op te doen.

leernetwerk

Voor de bijeenkomst van 19 november klik hier

Achtergrond

De afgelopen twee jaar bleek er een grote behoefte te zijn met elkaar van gedachten te wisselen over de kwaliteitsrapporten en het kwaliteitskader. Om van te leren en om nieuwe inspiratie op te doen voor het komende jaar. Naast de kwaliteitsfunctionarissen nodigen we deze keer ook medewerkers met een zorginhoudelijk functie van harte uit om aan te sluiten. Door dit perspectief toe te voegen verwachten we een verfrissende dialoog met nog meer inspiratie. Ook zijn we benieuwd in hoeverre de beelden over de kwaliteit van 2020 overeenkomen en verschillen vanuit deze rollen.

Voorbereiding

Alle deelnemers gaan met elkaar in gesprek over de kwaliteitsrapporten in kleine groepjes van 4 mensen. Hiervoor is het nodig dat iedereen zich vooraf voorbereid door: 

  1. het bekijken/ lezen van de kwaliteitsrapportages van de mensen met wie je in een groepje wordt ingedeeld (en vise versa) 
  2. het invullen van twee beknopte vragenlijsten: één vragenlijst over je eigen rapport en één vragenlijst van een andere organisatie bij wie je wordt ingedeeld.

We werken met korte vragenlijsten ter voorbereiding. Deze vragenlijsten helpen om focus aan te brengen bij het lezen van het rapport voor de duiding van de kwaliteitsrapporten die we gezamenlijk willen geven. 

Aanmelden

De aanmeldtermijn is inmiddels verstreken.

Annemarie Peters-Bartraij
Wil je meer weten?
Neem contact op met Annemarie Peters-Bartraij

Deze pagina is een onderdeel van: