Ledenbijeenkomst

VGN organiseert tweede online bijeenkomst Opleiden op maat

9.30
11.30
Online

Op 26 november organiseert de VGN een tweede online bijeenkomst ‘Opleiden op maat’. Hoe organiseer je flexibel opleiden binnen de organisatie? Hoe maak je een leertraject echt op maat, afgestemd op de behoefte van de potentiële medewerker? En hoe belangrijk is een aspirantperiode voor diegenen die geen ervaring in de gehandicaptenzorg hebben?

pen ligt op opengeslagen boek

Zorgorganisaties in de gehandicaptensector hebben behoefte aan versnelde instroom en doorstroom van zorgmedewerkers om de continuïteit in de zorgverlening te waarborgen. Onderwijs op maat lijkt de oplossing. Tijdens de bijeenkomst op 26 november gaan we met elkaar in gesprek over opleiden op maat.

Mbo-certificaten

Vanuit de VGN deelt beleidsadviseur Minie Eising de laatste stand van zaken ten aanzien van de erkende mbo-certificaten (met civiele erkenning). Welke mbo-certificaten kunnen ingezet worden en wat is de overlap met leereenheden? Daarna komen drie sprekers aan bod met praktijkvoorbeelden.

De weg naar opleiden op maat

Christine Zwarts, teamleider beroepsopleiden bij Pluryn vertelt over de route naar onderwijs op maat toe. Hoe krijg je de volledige organisatie mee? Hoe richt je opleiden op maat in de organisatie in? En hoe belangrijk is de samenwerking met bijvoorbeeld HR en Recruitment hierin?

Hoe maak je een leertraject op maat?

Elise Nieuwhof, adviseur Carriereswitchers van Sherpa vertelt over individuele leertrajecten op maat: Split level leren. Sherpa, Landstede en Christelijke Hogeschool Ede gaan met Split-Level Leren in op de behoefte van zij-instromers. De zij-instromer volgt een leertraject naar keuze met Mbo-certificaten en VGN-leereenheden op mbo- of hbo-niveau, afhankelijk van vooropleiding, werkervaring en de doelgroep waarmee ze gaan werken. Split Level leren vraagt  om aanpassing van recruitment, functiegebouw, begeleiding en natuurlijk het opleiden.

Aspirantperiode voor nieuwe medewerkers

Cynthia Rochat van Philadelphia vertelt over de aspirantperiode die Philadelphia mensen biedt die in de gehandicaptenzorg willen werken maar geen ervaring hebben. Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op het belang van zo'n periode waarin toekomstige medewerkers zich kunnen voorbereiden op het vak.

Ervaringen uitwisselen

Na de presentaties gaan de deelnemers in breakout rooms uiteen. De sprekers rouleren over de breakout rooms, zodat in elke breakout room alledrie de onderwerpen besproken kunnen worden, en ervaringen uitgewisseld kunnen worden.

Online bijeenkomst

De online bijeenkomst vindt op 26 november plaats van 9.30 tot 11.30 uur. De bijeenkomst is met name interessant voor opleidingsfunctionarissen, recruiters, HR-medewerkers en zorgmanagers van zorgorganisaties in de gehandicaptenzorg. 

Aanmelden voor deze bijeenkomst is -vanwege de grote belangstelling- helaas niet meer mogelijk. 

 

Deze pagina is een onderdeel van: