Webinar

Lab 2030: Werk en activiteiten midden in de samenleving (heeft plaatsgevonden)

13:00 15:00
Online

Wil jij meer te weten komen over werk en activiteiten die midden in de samenleving plaatsvinden? Wil je inspiratie opdoen, in gesprek gaan over jouw ervaringen en leren van andere organisaties? Meld je dan aan voor ons tweede Lab 2030 op 2 december.

Werk en activiteiten midden in de maatschappij

In het eerste Lab 2030 op 30 september stond talentontwikkeling binnen dagbesteding centraal. In de tweede bijeenkomst van deze serie bespreken we hoe je werk en activiteiten midden in de maatschappij kunt organiseren.

In de Visie 2030 speelt het kunnen werken midden in de maatschappij een belangrijke rol. Het leveren van een waardevolle bijdrage aan een bedrijf of maatschappelijke organisatie is één van de fundamenten voor het hebben van een betekenisvol leven. Betekenisvol werk gaat om passend werk, dat aansluit bij de belangstelling en mogelijkheden van de persoon om wie het gaat. Ook voor mensen met zwaardere beperkingen. Het hoeft hierbij lang niet altijd om een betaalde baan te gaan, het gaat om het belang van waardering en erkenning in verschillende vormen.

Programma

Tijdens de bijeenkomst zullen vertegenwoordigers van Estinea en Reinaerde in gesprek gaan met dagvoorzitter Gijs Wanders. Vervolgens kunnen alle deelnemers met hen én met elkaar in gesprek.

Estinea Door de samenwerking tussen Estinea, de lokale voetbalclub Trias en sociaal ontwikkelbedrijf Werkbaan Oost, zijn werknemers met en zonder (meervoudige) beperking goede collega's of zelfs vrienden geworden. Hoe is dit samenwerkingsverband tot stand gekomen? Hoe gaat Estinea om met obstakels?

Reinaerde Vanuit De Bombardon van Reinaerde worden alleen werkzaamheden verricht die meerwaarde hebben voor de cliënt én de maatschappij. Hoe ontwikkelde deze dagbestedingslocatie zich tot 'aanlandplek', een centraal punt tussen werkgevers in de buurt?

Voor wie?

Het Lab 2030 is geschikt voor iedereen die met de gehandicaptenzorg te maken heeft of die meer van het onderwerp wil weten. Ook mensen uit het bedrijfsleven of van andere maatschappelijke organisaties zijn van harte welkom om aan te sluiten. Zo hopen we van elkaar te kunnen leren. 

Aanmelden

 U kunt zich alvast aanmelden via onderstaande aanmeldformulier!

Over Lab 2030

Met de Visie 2030 heeft de gehandicaptenzorg een stip op de horizon gezet. In 2030 hebben we een samenleving waarin iedereen gewoon kan meedoen en waarin iedereen een betekenisvol leven kan leiden. Ongeacht of iemand een beperking heeft. Maar hoe realiseren we dit met elkaar? Hoe worden we 2030-proof? In onze Lab 2030 bijeenkomsten, met elke keer een ander thema, gaan we dat samen ontdekken. Het Lab 2030 is een digitaal oplossingslab. Samen werken we aan de ambities van de Visie 2030.  Zo komen we met ieder Lab 2030 een stap dichter bij het waarmaken van deze visie. Het mooie is dat mensen met verschillende achtergronden samen aan de slag gaan. Alle Labs 2030 hebben een eigen thema, zijn los te volgen, maar staan ook in verbinding met elkaar. Ons advies is dan ook om aan alle Labs 2030 deel te nemen. De bijeenkomsten zijn hybride: de gasten zijn in een studio aanwezig en belangstellenden sluiten digitaal aan.

Portretfoto Aart Bertijn
Wil je meer weten?
Neem contact op met Aart Bertijn