ActiZ en VGN

Webinar werk mee aan de IT: ICT kosten en baten (heeft plaatsgevonden)

15:30 16:30
Online

ICT wordt door directie en management steeds vaker gezien als een belangrijke basisvoorziening om de zorg goed te kunnen organiseren. Maar het wordt ook gezien als een (flinke?) kostenpost.

vinger wijst naar glas met patronen erop

Dat is niet vreemd, uit onderzoek blijkt ook dat de ICT-kosten ook in de VVT verder gaan stijgen (bekijk hier het webinar over dit onderzoek). Het is belangrijk om naast de investeringen ook te kijken naar de baten. Zoals M&I Partners dat formuleert:

Het daadwerkelijk realiseren van de potentiële baten gaat verder dan het invoeren van een nieuw ICT-systeem. Het gaat over de herinrichting en optimalisatie van de primaire processen en dat de keuzes aansluiten bij de gekozen digitale strategie. Batenrealisatie en batenmanagement gaat om de om de beoogde positieve effecten van veranderingen daadwerkelijk te realiseren.

In dit webinar vertelt Geert Heikamp van Woonzorg Flevoland hoe zij dit aanpakken: hoe kijken zij met de zorg naar wat ICT moet en kan opleveren en hoe dat te gebruiken voor verantwoording van de investeringen. En gaan daarna met de deelnemers in gesprek.

Aanmelden

Meld je hier aan voor het webinar.

Deze pagina is een onderdeel van: