Vilans

‘Zoek het uit!’-congres (heeft plaatsgevonden)

09:30 15:30
NBC Nieuwegein, Blokhoeve 1

Hoe breng je wetenschap en praktijk in de langdurige zorg dichter bij elkaar? Dat is het centrale thema van het nieuwste ‘Zoek het uit!’-congres. Vilans organiseert dit congres in opdracht van het ministerie van VWS.

Zoek het uit congres

Het congres maakt onderdeel uit van het programma Kennisinfrastructuur Langdurige Zorg.

Veelzijdig programma

In de ochtend kun je rekenen op inspirerende keynotes van wetenschapsjournalist Diederik Jekel en programmamaker Eva Eikhout. En er is een gesprek met onder meer onderzoeker Marlon Smeitink (ook bekend van de podcast ‘Vergeten te vragen’) en practor Désirée Bierlaagh (Hogeschool Utrecht) . Natuurlijk is er door de dag heen veel aandacht voor de rol van techniek en het belang van ervaringsdeskundigheid.

In de middag kun je kiezen uit 20 workshops. De onderwerpen variëren van het toepassen van ‘serious games voor brusjes’, ‘aandacht voor intimiteit en seksualiteit’, ‘reablement’, ‘blijven leren & ontwikkelen’ tot ‘verpleegkundig leiderschap’ en ‘aandacht voor nieuwe technologieën’ en ‘werken met data’. Deze workshops kun je alleen fysiek bijwonen (alleen het ochtenddeel is ook online te volgen).

Goed om te weten

Het ‘Zoek het uit!’-congres is gratis toegankelijk en bedoeld voor zorgprofessionals, ervaringsdeskundingen, onderzoekers, docenten, zorgstudenten, beleidsmedewerkers, managers, bestuurders en iedereen die geïnteresseerd is in de kennisinfrastructuur voor de ouderen- en gehandicaptenzorg.  

Aanmelden

Kijk voor het volledige programma en aanmelden op de website van Vilans.