Meet-up Lab 2030 Kansen creëren in de buurt (heeft plaatsgevonden)

13:30 16:30
Theater Aan de Slinger in Houten

Niet meer weg te denken zijn uit de buurt. Écht van betekenis zijn voor jouw buurt en jouw buurt voor jouw organisatie. Hoe doe je dit op een structurele manier? En hoe neem je andere collega’s mee in een meer buurtgerichte manier van werken? Urgente vragen. Zonder eenvoudige oplossingen.

Experimenteertraject Lab 2030 kansen in de buurt

Om antwoorden te vinden op bovenstaande vragen gingen medewerkers van tien gehandicaptenzorgorganisaties door heel Nederland de strijd aan. Op de locatie waar ze werken. Onder het Visie 2030-motto ‘groot denken, klein doen’.  

Experimenteertraject van een half jaar

In een traject van een half jaar kwam deze groep drie dagen bij elkaar bij de VGN. Ze kregen tijd en ruimte om te experimenteren met kansen te creëren in hun buurt. En te leren van collega’s uit andere gehandicaptenzorgorganisaties en van experts.  

Resultaten delen tijdens meet-up

Op 24 januari delen de teams hun experimenten en geleerde lessen tijdens een meet-up. We sluiten deze editie van Lab 2030 – na een inspiratie kick-off en experimenteertraject – hiermee af. Tegelijkertijd denken we met jou na over het vervolg. Hoe kunnen we deze ingezette beweging vasthouden, versterken en zelfs uitbreiden? Beweeg je mee?  

Voor wie? 

Voor deze ingezette beweging (en deze bijeenkomst) is iedereen nodig! Ervaringsdeskundigen, begeleiders, beleidsadviseur, managers, bestuurders, enzovoorts. Van gehandicaptenzorgorganisaties, tot gemeenten, tot kennisinstituten. Denk met ons mee! Want alleen als we keer op keer delen, dan heeft vermenigvuldigen zin. Het belooft een inspirerende en interactieve dag te worden! 

Geheel in stijl van het onderwerp adviseren we je de kleren aan te doen die je naar de buurtbarbecue in jouw eigen wijk zou aantrekken! 

Waar en wanneer, fysiek of digitaal?  

De bijeenkomst is op dinsdag 24 januari. Het programma ziet er op hoofdlijnen als volgt uit: 

  • 13:30 uur Inloop  
  • 14:00 uur Presentaties door de teams, inhoudelijke inspiratie en debat over het vervolg 
  • 16:30 Afsluitende (netwerk)borrel 

We hebben een beperkt aantal fysieke plekken beschikbaar. Dus wees er snel bij! Bij live deelname is er meer uit de bijeenkomst te halen. Maar het is ook mogelijk om digitaal mee te doen. De meet-up vindt plaats in theater Aan de Slinger in Houten. Klik hier voor meer info over de bereikbaarheid van theater aan de Slinger. 

Vragen?  

Heb je vragen, neem dan contact op Sjors de Ruiter (sderuiter@vgn.nl / 0641108409) of Gera van der Woude (gvanderwoude@vgn.nl / 0613214635). Ze gaan graag met je in gesprek! 

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand formulier. Graag tot ziens op 24 januari!

portretfoto van Sjors de Ruiter
Wil je meer weten?
Neem contact op met Sjors de Ruiter

Deze pagina is een onderdeel van: