Ledenbijeenkomst

Open ledenbijeenkomst 'Gezondheid'. Thema: Voeding

12.00 13.00
Online

In 2023 worden er 12 digitale open ledenbijeenkomsten rond ‘ Positieve gezondheid, leefstijl en duurzaamheid’ georganiseerd. Deze derde bijeenkomst staat in het teken van Voeding.

Goede voeding

Voeding

Hoe gezond wordt er eigenlijk gegeten in de gehandicaptenzorg? En wie heeft de verantwoordelijkheid over de voedingskeuzes van cliënten? Daarover gaan we in gesprek tijdens deze bijeenkomst. De bijeenkomst start met een korte presentatie (10-15 min) van een expert, waarna er kort ruimte is voor vragen aan de spreker.

De expert van deze bijeenkomst is Jiske van der Meulen. Zij neemt u mee in in het belang van goede voeding voor mensen met een beperking. Wat is goede voeding voor deze groep en welke aandachtspunten zijn er? Daarnaast vertelt ze hoe het voedingsbeleid binnen 's Heeren Loo is vormgegeven en welke uitdagingen er liggen in de implementatie hiervan.

Wie is Jiske?

Jiske van der Meulen is gezondheidswetenschapper en (kinder)diëtist, werkzaam bij 's Heeren Loo. Ze werkt als (kinder)dietist op verschillende poli’s (locatie Wekerom, samenwerking met de poli Erfelijk Aangeboren Afwijkingen en woonzorgpark de Hartenberg). Daarnaast is ze voorzitter van de zorggroep van 21 diëtisten en aanspreekpunt voor de paramedici binnen de regio. Als missie heeft Jiske eten met plezier en gezonde voeding voor alle cliënten binnen 's Heeren Loo.

Open bijeenkomst

Als het gedeelte van de bijeenkomst met de expert is afgerond, is de bijeenkomst open. Dit houdt in dat er ruimte is om met collega's van andere gehandicaptenzorgorganisaties uit te wisselen over dit onderwerp. U bepaalt dus samen met de andere deelnemers de invulling; de VGN zorgt niet verder voor een programma. 

Hoe werkt dat?

Bij de aanmelding voor de bijeenkomst kunt u aangeven over welk subthema van het onderwerp u vragen heeft en/of verder wilt praten met andere organisaties. Zo kunt u bij het thema voeding bijvoorbeeld aangeven dat u wilt praten met collega organisaties over hoe dit op te nemen in beleid of juist over hoe begeleiders hierin mee te nemen. VGN zorgt ervoor dat op subthema een break-out room wordt aangemaakt, zodat de mensen die over hetzelfde onderwerp in gesprek willen gaan bij elkaar kunnen komen. Daarnaast is het altijd mogelijk om à-la-minute een ‘break-out room’ aan te maken voor leden die over hetzelfde (sub)onderwerp willen uitwisselen. 

Aanmelden

Aanmelden voor de bijeenkomst is verplicht en kan via onderstaand formulier. 

Ledenbijeenkomst 'Gezondheid'. Thema: Voeding

Mag VGN je (max 1x p/maand) per e-mail benaderen rondom het thema voeding?
Ik geef de VGN toestemming om mijn naam, de naam van mijn organisatie, mijn functie, mijn telefoonnummer en mijn e-mailadres te delen met de deelnemers van deze bijeenkomst voor het doel kennisdeling.
Ik geef de VGN toestemming om foto's en film- en/of geluidsmateriaal van mij te gebruiken voor maatschappelijke inspiratie en promotie van de VGN via de website, nieuwsbrief en social media- accounts van de VGN.
Mara
Wil je meer weten?
Neem contact op met Mara Spit-Verdonschot