Kenniscoalitie Zorg voor mensen met verstandelijke beperkingen

Congres Focus op Onderzoek

09.30 17.00 uur
De Eenhoorn, Amersfoort

Je kunt je aanmelden voor het congres Focus op Onderzoek. Het congres wordt op donderdag 15 juni 2023 in Amersfoort gehouden en heeft als motto ‘Samen impact realiseren’. De organisatie is in handen van de Kenniscoalitie Zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Congres Focus op onderzoek 2023

Het congres Focus op Onderzoek slaat een brug tussen wetenschappelijk onderzoek en de dagelijkse praktijk van de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Het congres richt zich primair op onderzoekers, beleidsmakers, professionals, en ouders en verwanten en is voor iedereen interessant die geïnteresseerd is in wetenschappelijk onderzoek ten behoeve van mensen met een verstandelijke beperking. Toegangskaarten zijn te koop voor 50 euro.

Samen impact realiseren

Het congres Focus op Onderzoek bestaat al sinds 1995 en wordt dit jaar voor de achtste keer gehouden. Het motto van deze editie is ‘Samen impact realiseren’ en verwijst naar het wetenschappelijk onderzoek naar en ten behoeve van gehandicaptenzorg. Dat onderzoek vraagt om een duurzame en gelijkwaardige samenwerking tussen alle betrokkenen uit de werelden van beleid, praktijk en onderzoek.

De organisatie van Focus op Onderzoek is in handen van de Kenniscoalitie Zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, bestaande uit het Ministerie van VWS, de Associatie Academische Werkplaatsen Verstandelijke Beperkingen, Vilans, de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en ZonMw.

Programma

In het programma van het congres onderscheiden we drie lijnen: gezondheid, gedrag en participatie. Die komen uitgebreid in het programma aan bod: er is onder meer een plenaire bijdrage over de combinatie van wetenschap en ervaringsdeskundigheid die wordt verzorgd door de LFB, de landelijke belangenorganisatie door en voor mensen met een verstandelijke beperking. Verder blikt ZonMw in een presentatie terug op acht jaar programma Gewoon Bijzonder. Tot slot zijn er in de middag verschillende sessies te volgen, die uiteenlopen van mini-symposia tot aan workshops, presentaties, out-of-the-box sessies en posterpresentaties.

Aanmelden en praktische informatie

Let op! De aanmeldingen voor het congres lopen voortvarend. Wil je zeker zijn van deelname, meld je dan snel aan.

Deze pagina is een onderdeel van: