VGN Netwerkbijeenkomst

Netwerkbijeenkomst Verandercommunicatie = VOL

13.00 17.00
Utrecht

Op maandag 5 juni organiseert de VGN een netwerkbijeenkomst over communicatie bij veranderingen. De gehandicaptenzorg staat in deze tijd voor een aantal belangrijke uitdagingen die om verandering vragen. Wat kun jij, als communicatie en HR-professional, eraan bijdragen draagvlak voor verandering te creëren en verhogen? Wat is jouw rol en wat werkt wel en wat niet? Bea Aarnoutse, expert in de verandercommunicatie en auteur van het boek 'Happy Change', neemt de deelnemers mee in de wereld van verander-communicatie. Ook delen we ervaringen en tips met elkaar. De bijeenkomst is nu volgeboekt, helaas is er geen plek meer.

Gloeilampen

Deze bijeenkomst is volgeboekt. Helaas is het niet meer mogelijk om aan te melden. 

Wil je beter begrijpen hoe veranderingen binnen jouw organisatie plaatsvinden? En ben je benieuwd hoe je communicatie en HR kunt inrichten om een veranderproces te ondersteunen? Wat zijn de mogelijkheden en de beperkingen? En wil je ervaringen delen met collega's van andere zorgorganisaties? Meld je dan aan via onderstaand formulier. 

De rol van communicatie en HR bij het anders organiseren van zorg en ondersteuning

De bijeenkomst is onder leiding van Bea Aarnoutse, docent aan Nyenrode Business Universiteit en partner van communicatie- en adviesbureau PROOF. Zij is expert op het gebied van verandercommunicatie en vertelt over de principes en kennis van veranderpsychologie. Organisaties van de toekomst zijn die organisaties die zich voortdurend weten aan te passen aan veranderende context.  Bea geeft inzicht in dat wat nodig is om daadwerkelijk te veranderen en dat begint met een visie, met leiderschap en communicatie. Verandering vraagt niet alleen aandacht van de besturen van zorginstellingen maar ook van de communicatie- en HR- professionals die daar werken. Zij hebben een essentiële rol. 

Zoals Bea  in haar boek 'Happy Change' beschrijft, worden veranderingen pas een succes worden als de medewerkers geïnformeerd, intrinsiek gemotiveerd en toegerust zijn om bij te dragen aan succes. Weten, willen en kunnen dus. Bea legt uit wat communicatie- en HR-professionals kunnen doen.

Met succes veranderen

Tijdens haar presentatie deelt Bea Aarnoutse haar lessen en voorbeelden uit de praktijk, geeft een inleiding in het belang van alignment (gedeelde overtuigingen die ertoe leiden dat de organisatie en de medewerkers voor elkaar kiezen), vertelt over de rol van communicatie en HR, geeft een uitleg over strategische raamwerken en vertelt wat de stappen naar succes zijn.

Omdat het een netwerkbijeenkomst is, is er ook ruimte voor elkaar en informatie en ervaringen met elkaar uit te wisselen.  Na de presentatie is er tijd voor interactie en gaan we met elkaar in gesprek en van elkaar leren. 

Gehandicaptenzorg is in beweging en vraagt om verandering

De gehandicaptenzorg staat voor een aantal urgente uitdagingen en dat vraagt om op andere manieren te kijken naar onszelf en naar de samenleving.  De VGN  heeft samen met haar leden, mensen met een beperking en hun netwerk, professionals en maatschappelijke partners een visie ontwikkelt en die willen we verder brengen. De droom van deze visie is dat iedereen in Nederland een betekenisvol leven kan hebben en mee kan doen in onze samenleving. 

Tegelijkertijd heeft ook onze sector te maken met een arbeidsmarkt die onder druk staat, stijgende (energie)kosten en wordt er gezocht naar manieren om de gehandicaptenzorg duurzaam en toekomstbestendig te maken. Deze beweging vraagt ook om verandering en samenwerking. Meer dan ooit is essentieel om de zorgprofessionals in onze sector te behouden en het netwerk van mensen met een beperking te versterken en waarderen. 

Programma en aanmelden

Deze bijeenkomst is volgeboekt. Er is geen gelegenheid meer om aan te melden.
Mensen die zich al hebben aangemeld, krijgen 10 dagen voor de bijeenkomst een bevestiging met uitgebreide informatie. 

Voorafgaand aan de bijeenkomst is er gelegenheid om te lunchen, dit begint om 12.30 uur. Na afloop, na 16.30 uur is er een netwerkborrel. Je kunt je hiervoor in het aanmeldformulier opgeven. 

Voor wie?

HR en Communicatie hebben veel raakvlakken bij dit thema. Deze bijeenkomst is dan ook bedoeld voor communicatie- en HR-professionals die werkzaam zijn bij gehandicaptenzorgorganisaties en die lid zijn van de VGN. Kom vooral samen, neem je collega mee!
Reserveer de datum dus alvast in je agenda!

Over Bea Aarnoutse

Bea Aarnoutse is specialist op het gebied van leadership- en employee alignment. Ze is boardroom consultant, co-owner en associated consultant van PROOF en betrokken bij veel verandertrajecten: van strategie-implementaties tot fusies. Ook is Bea auteur van twee succesvolle managementboeken: Alignment 2.0 (2015) en Happy change (2021). Als docent is Bea actief bij Nyenrode Business Universiteit, Beeckestijn Business School en HR Academy. Ook spreekt ze over stakeholder alignment en employee engagement bij de Speakers Academy.

Aanmelden inspiratiebijeenkomst Verandercommunicatie 5 juni

Dianne van der Veen
Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen