Ledenbijeenkomst

Bijeenkomst 'Medicatieoverdracht: goed voorbereid?!'

12:30 17:30
The Colour Kitchen, Prinses Christinalaan 1, 3554 JL Utrecht

Op 14 september 2023 organiseert VGN in samenwerking met het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) de middagbijeenkomst: 'Medicatieoverdracht: goed voorbereid?!'.

Medicatie

'Medicatieoverdracht: goed voorbereid?!'

Tijdens de bijeenkomst wordt het thema Medicatieoverdracht vanuit verschillende invalshoeken belicht. Wat betekent elektronische overdracht van medicatiegegevens voor de medicatieveiligheid en het medicatieproces in de dagelijkse praktijk? Welke voorzorgsmaatregelen kun je als zorgorganisatie treffen om medicatiefouten te voorkomen? En vanuit ICT-perspectief wordt toegelicht welke technische voorbereidingen er getroffen kunnen worden om klaar te zijn voor de nieuwe informatiestandaarden Medicatieproces 9, Labwaarden en Contra-indicaties en Overgevoeligheden. 

Praktische informatie

  • Datum: Donderdag 14 september  
  • Tijd: 12:30 – 17:30 uur 
  • Locatie: The Colour Kitchen, Prinses Christinalaan 1, 3554 JL Utrecht 
  • Voor wie: voor alle leden van de VGN die in hun dagelijkse praktijk met medicatie te maken hebben, zowel in proces als in ICT. Zet deze datum daarom alvast in je agenda! 

Het programma

In twee plenaire sessies en verschillende workshops kom je meer te weten over (de impact van) het programma Medicatieoverdracht én hoe jouw organisatie zich het best voorbereid op elektronische overdracht van medicatiegegevens. 

Wil je invloed uitoefenen op het (workshop)programma? Dat kan! Geef dan - zo snel mogelijk, maar uiterlijk 14 april - jouw thema's, dilemma's, vragen of opmerkingen, die te maken hebben met medicatieveiligheid en (digitale) uitwisseling van medicatiegegevens aan op dit formulier.

Aanmelden 

Eind april volgt het definitieve programma en informatie over hoe je je kunt aanmelden voor de bijeenkomst en inschrijven voor de verschillende workshops. 

Vragen

Vragen over deze bijeenkomst of het programma Medicatieoverdracht? Neem contact op met Betsy Korenblik.

 

Deze pagina is een onderdeel van: