Vilans

Landelijke netwerkbijeenkomst medisch-generalistische zorg

12:00 17:00
1931 Congrescentrum ’s-Hertogenbosch, Oude Engelenseweg 1, 5222 AA te ’s-Hertogenbosch

De zorgvraag groeit en de aanwas van nieuwe artsen stagneert. Het wordt daarom zowel in de ouderen- gehandicapten- als huisartsenzorg steeds lastiger om voldoende artsen in te zetten op de manier zoals dat nu gebeurt. Dit vraagt om nieuwe manieren voor het organiseren van de medisch-generalistische zorg (MGZ) in Nederland. Vanuit het programma MGZ in de regio organiseert Vilans een netwerkbijeenkomst over dit onderwerp.

client gehandicaptenzorg praat met arts

Hoe gaan we dit met elkaar regelen? Welke ondersteuning kunnen regio’s verwachten van het programma ‘MGZ in de regio’ van Vilans en Erasmus Universiteit? Tijdens de Landelijke netwerkbijeenkomst krijg je antwoord op deze belangrijke vragen én word je geïsnpireerd met interessante voorbeelden van regio’s waar ze op een vernieuwende manier de samenwerking tussen huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen VG hebben ingericht. Tijdens de bijeenkomst is er uiteraard ook ruimte voor netwerken en de gezamenlijke dialoog.

Aanmelden

Aanmelden voor de bijeenkomst op 22 september kan via dit aanmeldformulier. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, artsen verstandelijk gehandicapten, verpleegkundig specialisten, beleidsmedewerkers en bestuurders in de ouderen- en gehandicaptenzorg die zich zorgen maken over de toekomst van de medisch-generalistische zorg en al dan niet gestart zijn met het ontwikkelen van nieuwe, regionale manieren voor het organiseren van MGZ in Nederland. 

Meer informatie

Meer informatie over de bijeenkomst, accreditatie en het programma MGZ in de regio lees je op de website van Vilans.

Portretfoto van Biance Roos
Wil je meer weten?
Neem contact op met Bianca Roos