VGN en Actiz

(Niet) Roken en de Zorg: 'een cultuuromslag naar rookvrij'

9:30 17:00
Theater Flint te Amersfoort

Werk je in de zorg en ben je benieuwd naar het belang van rookvrije zorg? En hoe je dat vervolgens aanpakt? Wil je weten hoe andere zorgorganisaties rookvrije zorg implementeren? En hoe je het stoppen-met-roken-advies geeft, zonder dat het veel tijd kost? Kom dan naar het congres (Niet) roken en de zorg op 30 november 2023 in Theater Flint te Amersfoort.

congres rookvrij puzzelstukjes met handen

Een cultuuromslag naar rookvrij

Op 30 november 2023 is het congres '(Niet) Roken en de Zorg'. Een belangrijke bijeenkomst met als thema 'een cultuuromslag naar rookvrij'. Hiermee biedt het congres een unieke kans om te ontdekken hoe de zorgsector samenwerkt om tot een rookvrije zorg te komen.

Tijdens het congres komen veel aspecten van de rookvrije zorg aan bod. Er worden inspirerende praktijkvoorbeelden gepresenteerd om zorgprofessionals te stimuleren en motiveren om aan de slag te gaan. Tevens biedt het congres handvatten om rookvrije zorg binnen het eigen team te bespreken en kan men vaardigheden leren voor het geven van- en verwijzen naar effectieve stopadviezen.

De dag zal beginnen en eindigen met plenaire sessies. Er is een divers programma-aanbod waar de deelnemers zelf uit kunnen kiezen, waardoor het congres een persoonlijke en inspirerende ervaring is voor elke deelnemer.

Rookvrije zorg kan alleen worden gerealiseerd met gezamenlijke inspanningen. Het congres verwelkomt daarom diverse zorgprofessionals, van verpleegkundigen tot zorgbestuurders. En ook de onderwerpen van workshops variëren van beleidsmatige aspecten tot praktische toepassingen.

Aanmelden

Het volledige programma en registratie-informatie zijn beschikbaar via de volgende link: https://congresnietrokenendezorg.nl .

Dit evenement wordt georganiseerd door: Trimbos-instituut, RookStopZorg, NVZ, NFU, de Nederlandse ggz, Verslavingskunde Nederland, ActiZ, VGN, BVKZ, en FLZ. Samen zetten deze organisaties zich in om de weg te effenen naar een toekomst waarin de zorg volledig rookvrij is.

Tjerk Jonkers kijkt lachend in de camera in zijn huis. op de achtergrond is een fiets te zien.
Tjerk Jonker Aanjager Rookvrije ouderen- en gehandicaptenzorg

Deze pagina is een onderdeel van: