EVB+ Symposium

Symposium ‘DE MENS BLIJVEN ZIEN’

09:30 16:45
Reehorst, Ede

Op dinsdag 19 maart 2024 organiseert het Kennisplatform EVB+ het symposium ‘DE MENS BLIJVEN ZIEN’. Een symposium voor iedereen die professioneel en/of persoonlijk betrokken is bij mensen met een Ernstige Verstandelijke Beperking en Moeilijk verstaanbaar gedrag (EVB+).

De mens blijven zien

Tijdens het plenaire ochtendprogramma lichten we het thema ‘DE MENS BLIJVEN ZIEN’ in de zorg voor mensen met EVB+ toe. Floortje Scheepers vertelt over de mens als een ingewikkeld wezen en over het accepteren van complexiteit. Karel de Corte gaat in op de kracht van verbinding: niet alleen goede zorg, ook een hechte relatie met de cliënt, het netwerk en met je collega’s verhoogt de levenskwaliteit van mensen met EVB+. Het plenaire programma wordt afgesloten door Marike van Weelden en Pieter Tiddens met een preview van hun voorstelling ‘Zus van broer’, een familieverhaal over broers en zussen van kinderen die speciale zorg nodig hebben.

In de middag volg je drie sessies. Je kunt kiezen uit uiteenlopende sessies rond verschillende thema’s. Na afloop van het symposium kun je de kennis direct toepassen in je dagelijkse praktijk.

Praktische informatie

Organisatie
Dit symposium wordt georganiseerd door Kennisplatform EVB+. Bij het Kennisplatform EVB+ zijn 31 zorgorganisaties aangesloten die door heel Nederland zorg bieden aan mensen met EVB+. De logistieke voorbereiding van het symposium is in handen van Congressen MetZorg.

Voor wie?
Het symposium is voor iedereen die professioneel of persoonlijk betrokken is bij mensen met EVB+: begeleiders, verpleegkundigen, gedragskundigen, GZ-psychologen, AVG-artsen, paramedici, managers, familie en verwanten, docenten en andere belangstellenden.

Wanneer en waar?
Het symposium vindt plaats op dinsdag 19 maart 2024 van 9.30-16.30 uur in ReeHorst, Ede. Congrescentrum ReeHorst ligt op vijf minuten loopafstand van NS-station Ede-Wageningen. Er is voldoende parkeergelegenheid (tegen betaling).

Kosten
Is je instelling aangesloten bij het Kennisplatform EVB+ en meld je je aan vóór 19 februari, dan betaal je € 165,00. Op en na 19 februari betaal je € 185,00.
Is je instelling niet aangesloten bij het Kennisplatform EVB+, dan betaal je vóór 19 februari € 195,00 en daarna € 215,00. Ouders betalen € 125,00.
De toegangsprijs is vrijgesteld van BTW, inclusief koffie/thee, een lunch, een afsluitende borrel en de hand-outs van de lezingen (digitaal). De factuur ontvang je ongeveer een maand voor het congres per post. Denk eraan de juiste factuurgegevens en eventueel kostenplaats in te vullen.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd voor orthopedagogen bij Accreditatiebureau NVO Beroepsgerelateerd, voor jeugdprofessionals bij de SKJ, voor verpleegkundigen bij het KR V&V en voor artsen door bij het Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC 1) voor 5 punten.

Aanmelden en annuleringsvoorwaarden
Je kunt je aanmelden tot 12 maart 2024. Bij annulering wordt € 25,- in rekening gebracht. Annuleren kan alleen schriftelijk. Op en na 1 maart 2024 is annuleren niet meer mogelijk, wel kun je je toegangsbewijs overdragen aan een ander. De toewijzing van toegangsbewijzen en workshopkeuzes geschiedt op volgorde van binnenkomst.

Meld je hieronder aan door op de blauwe knop te drukken en vul het formulier volledig in. Na aanmelding ontvang je meteen een bevestiging van je aanmelding in je mailbox. Je toegangsbewijs krijg je uiterlijk vijf dagen van te voren per post toegestuurd.

Meer informatie?
Bel dan met Congressen MetZorg, 030-7512487. Of mail naar info@congressenmetzorg.nl.

Meld je aan